Влада

Членам виконкому розказали про нові видатки міського бюджету Житомира на наступний рік

14 December 2017, 14:50

Членам виконкому презентували проект міського бюджету на 2018 рік та розповіли про нові видатки.

Питання про схвалення проекту міського бюджету розглядали на позачерговому засіданні міськвиконкому 14 грудня.

«Нові видатки, які заплановані, у нас такі: відразу у проекті міського бюджету закладені видатки на теплокомуненерго, водоканал та ТТУ. Тобто, 45,8 млн грн – це заробітна плата теплокомуненерго (33,9 млн грн) та реструктуризація заборгованості за газ (11,9 млн грн). КП «Житомирводоканал» - 33 млн грн за електроенергію. Оплата послуг з перевезення пасажирів електротранспортом, нашим ТТУ – 64 млн грн», - сказала в.о. директора фіндепартаменту Діна Прохорчук.

Також вперше наступного року передбачається виділення 2,5 млн грн на розвиток приватної дошкільної освіти.

«Сам порядок (фінансування) на сьогодні розробляється, але ми уже маємо досвід по фінансуванню приватних шкіл, то планується аналогічний порядок розробити і на дошкільну освіту. Це нам дозволить нівелювати питання, пов’язані з демографією, тому що будівництво нового дитячого садка або проведення ремонтних робіт, реконструкції в уже існуючій дошкільній мережі – це значно вартісніші витрати для міського бюджету. Такий досвід планує розповсюдити місто Київ і, я думаю, ми теж будемо одними з перших, хто запровадить такий розвиток приватної дошкільної освіти», - пояснила Діна Прохорчук.

Крім того, на наступний рік планують збільшити суму коштів, які виділятимуться депутатам Богунської та Корольовської райрад на потреби виборців.

«В поточному році у нас було 10 тисяч, у 2018 році це буде 30 тис. грн на кожного депутата районних рад. Поки що на міських депутатів закладено по 100 тисяч (як і минулого року – ред.), якщо будуть інші рекомендації, то буде сума збільшена», - повідомила керівник фіндепартаменту.

Нагадаємо, на місцевих виборах у 2015 році до Богунської райради було обрано 42 депутати, до Корольовської – 36, тобто на наступний рік розмір «депутатських» коштів на дві райради становитиме 2 млн 340 тис. грн. Нагадаємо, Житомирська міська рада хоче розглянути питання ліквідації районних рад в обласному центрі.

Як повідомляв Житомир.info, міський бюджет Житомира в наступному році становитиме 2,8 мільярди гривень.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком бюджет видатки 
Матеріали по темі