Події

Працівники облавтодору обіцяють блокувати дорогу в Житомирі, допоки на їхніх рахунках не буде зарплати

22 December 2017, 18:07

Близько сотні працівників Житомирського облавтодору перекрили одну з центральних вулиць Житомира, вимагаючи виплати заборгованої зарплатні. Люди бідкаються: щодень ходять на роботу, однак зарплатні не бачать вже як п’ятий місяць. Тому кажуть: терпець увірвався, і обіцяють стояти до останнього, аж поки на їхні рахунки не надійдуть кошти.

«Тут вся область зібралась, вся Житомирська область. Єдине, що люди, які після чергувань, вони зараз відсипаються. Тому що люди по двоє, троє діб не виходять з машин. По 40 - 45 годин не вилазять з техніки, тому що не вистачає критично людей і ніхто не хоче йти на цю державну роботу, невеликі оклади, які ще затримують протягом чотирьох місяців. Вимагаємо першочергово виплати нашої заробленої зарплати за 4 місяці, якої немає, і якихось дій з керівництвом, яке не виплачує цієї заробітної плати. Наше обласне керівництво дурить нас уже протягом багатьох місяців і поставило облавтодор на коліна. Більше 60 млн грн збитку - це все робиться для того, щоб знищити ДП «Житомироблавтодор». Ми будемо стояти сьогодні до останнього, поки ми не отримаємо свою заробітну плату. Людям немає що взяти навіть на роботу. Людина іде на роботу і обідає, вечеряє, і снідає шматком хліба, і цибулина в іншій руці», - розповідає працівник облавтодору Андрій Дода.

Вже за кілька хвилин перекриття дороги утворюється затор та з’являються обурені водії.

Зрештою, до пікетуючих приїздить заступник очільника Житомирської області – Олексій Ясюнецкий.

«Наразі яка інформація в мене. У казначействі перебувають на переведенні гроші - 3,9 млн грн, які якщо не сьогодні, то у вівторок будуть виплачені вам як погашення заборгованості заробітної плати», - переконує заступник голови - керівник апарату Житомирської облдержадміністрації Олексій Ясюнецький.

Однак в обіцянки та слова дорожники вже не вірять та заявляють, що зупинять усю техніку та не виїдуть на прибирання доріг від снігу.

«Звільняються водії, механізатори, ітерний склад, охорона праці, безпека руху. І якщо на сьогоднішній вечір не буде заробітної плати, всі люди сказали, що вони просто стануть, і це буде колапс», - зазначає працівник облавтодору.

Окрім того, пікетувальники вимагають зустрічі з директором «Житомирського облавтодору» та головою «ДАК» Автомобільні дороги України». Останні телефоном повідомляють, що вже на півшляху до Житомира.

А поки одні їдуть, заступник губернатора намагається заспокоїти мітингувальників.

«Давайте представників ініціативної групи, сідаємо у вівторок і проводимо нараду з вашим керівництвом», - говорить керівник апарату Житомирської облдержадміністрації Олексій Ясюнецький.

Проте люди налаштовані рішуче і вкотре наголошують: стоятимуть до останнього.

Станом на 17.30 мітингувальники продовжували перекривати вулицю Перемоги.

Нагадаємо, на сесії 21 грудня голова Житомирської облради Володимир Ширма розповідав, що облавтодор перебуває в жалюгідному стані, працівники 5 місяців не отримують заробітну плату і масово звільняються.

Як повідомляв Житомир.info, влітку 2015 року працівники Житомирського облавтодору пікетували адміністраціюсвого підприємства на Перемоги, домагаючись того ж – виплати боргів по зарплаті. Невдовзі після цього на рахунок облавтодору «впало» більше 9 млн грн для погашення боргів.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Автодор перекриття дороги пікет зарплатня 
Матеріали по темі