Місто

Дорожники Житомирської області відмовляються працювати, поки їм не виплатять зарплату

22 December 2017, 21:47

Близько п’яти годин обурені працівники облавтодору, яким заборгували зарплату за 5 місяців, блокували дорогу по вулиці Перемоги у Житомирі. Аж поки до мітингувальників не приїхало керівництво, від якого напряму залежить виплата їхніх чесно зароблених. Зокрема, тимчасово виконуючий обов’язки голови правління ДАК «Автомобільні дороги України» Роман Косинський запевняє: кошти за серпень і половину вересня, а це майже 4 млн. грн., вже пішли на рахунки.

«Зараз вивчили стан. По-перше, вже пішли кошти - 3,9 млн грн на ваші рахунки. Тобто ми зараз закриваємо зарплату повністю за серпень борги і за половину вересня, навіть більше. Якщо ми беремо за серпень, вересень у вас 5 млн грн заборгованості, то 3,4 млн грн ми вже сьогодні вам виплатимо. Це вже перша ваша перемога, або наша перемога. Вони вже у вас на рахунках. У нас залишається жовтень 3,6 млн грн і залишається за листопад 3 млн грн. Що я зараз можу вам особисто пообіцяти. В середу, тільки що я зідзвонювався з Укравтодором, будуть кошти на Службу автомобільних доріг. Служба автомобільних доріг, як тільки кошти потрапляють туди, одразу у цей же день ці кошти ідуть на ДП», - каже т.в.о. голови правління ДАК «Автомобільні дороги України» Роман Косинський.

Разом із тим, Роман Косинський каже: наразі чекають надходження іще більш як 7 млн. грн., яких може вистачити на цілковите погашення заборгованості по зарплаті. Проте, якщо ці кошти витратити виключно на зарплати, державне підприємство «Житомирський облавтодор» взагалі доведеться закрити, позаяк не буде чим заправляти техніку та закуповувати матеріали.

«Ми ще боргуємо 7,6 млн грн. Яка ситуація, я хочу з вами порадитись, тому що ситуація складна. Всього прийде 9 млн грн. Якщо ми закриємо по листопад включно, чесно вам скажу, доведеться закривати ДП. Якщо ми не придбаємо бензину, або якісь матеріали, то доведеться закривати ДП, або переходити у скорочений режим - один день на тиждень. Принаймні поки будемо шукати кошти. Коштів більше поки немає. Що я пропоную? Я вам можу пообіцяти, що ми закриємо включно жовтень до четверга включно. Залишок потрібний для того, щоб якось далі, хоча б два тижні прожити, щоб далі воно працювало. Я розумію, що ви працюєте в борг, ви зараз нас кредитуєте. Але іншого варіанту я не бачу. Інших грошей у нас немає. Я вам по жовтень обіцяю, за листопад обіцяю, що я максимально прикладу зусиль, щоб хоча б частково листопад закрити. Щоб ви Новий рік зустрічали з грошима. Це я вам обіцяю. Більше обіцяти не можу», - пояснює т.в.о. голови правління ДАК «Автомобільні дороги України» Роман Косинський.

Окрім цього, Роман Косинський обіцяє: особисто контролювати процес погашення заборгованості по зарплатам для працівників облавтодору.

«Я можу приїхати іще в четвер і проконтролювати як іде виплата зарплат, особисто. Якщо комусь щось не дійде, з того що я пообіцяв, ви приїжджайте і я вас тут чекатиму. Я планую, як тільки кошти заходять я сюди приїжджаю і сиджу тут поки не побачу, що остання копійка не піде на заробітну плату», - обіцяє т.в.о. голови правління ДАК «Автомобільні дороги України» Роман Косинський.

Працівники Житомирського облавтодору хоч і дослухались до обіцянок від вищого керівництва, однак наголосили: обслуговувати дороги в «кредит» не будуть і вийдуть працювати у звичайному режимі лише тоді, як на їхніх рахунках будуть кошти. Хоча б за три місяці.

«Люди вирішили так, що не будуть обслуговувати дорогу до моменту розрахування. Тобто, на момент розрахування люди вийдуть працювати виконувати свої посадові обов’язки. В кредит люди робити не хочуть. Зараз ми дорогу розблокуємо, але до ранку я думаю, що заблокуються усі автомагістралі. Тоді вийдуть прості люди, які не зможуть їхати і будуть стояти посередині дороги на ожеледиці. Першими стануть фури, далі стануть легкові. Тобто, якщо керівництво влаштовує, що заблокуються дороги за їхньої неспроможності виплатити гроші, значить це їхня відповідальність буде», - ділиться працівник облавтодору Андрій Сіренченко.

Нагадаємо, зранку 22 грудня працівники обласного автодору перекрили вулицю Перемоги в Житомирі через борги по зарплаті та обіцяли блокувати дорогу, допоки на їхні рахунки не перерахують кошти.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Автодор перекриття дороги пікет зарплатня 
Матеріали по темі