Влада

Виконком проголосував за здешевлення сніданків для житомирських школярів

20 December 2017, 11:17

З 1 лютого 2018 року вартість сніданку для учнів 1-4 класів становитиме 8 грн за рахунок коштів міського бюджету.

Таке рішення було ухвалене на засіданні виконкому 20 грудня.

«Ми встановлюємо вартість сніданків 8 гривень, ми робили презентацію. Минулого року було 13 гривень, це були каші, які діти не їли і вони йшли у (помийне) відро», - пояснив начальник управління освіти Валентин Арендарчук.

Заступник мера Матвій Хренов зауважив, що держава зняла з місцевої влади обов’язок щодо харчування учнів молодших класів.

«Пільгові категорії, як і раніше, харчуються безкоштовно. Ми не зняли повністю харчування, як зробили деякі обласні центри, а залишили для дітей «сухий сніданок». Якщо батьки хочуть, щоб діти отримували, як і раніше, гарнір і чай, вони можуть доплачувати до ції суми і отримувати гарячі сніданки», - сказав Матвій Хренов.

Виконком одноголосно підтримав таке рішення: «за» проголосували 15 присутніх на засіданні виконкому (всього у складі міськвиконкому 25 осіб).

Крім того, виконком проголосував за те, щоб зменшити на 50% вартість оплати за комунальні послуги для підприємців, які займаються харчуванням дітей.

Проект рішення про зменшення вартості харчування за бюджетний кошт опублікуваний на сайті мерії 18 грудня 2017 року.

Нагадаємо, нещодавно в одній з житомирських шкіл провели експеримент, запропонувавши школярам дешевший американізований сніданок – бургер з салатом. Дітям також пропонуватимуть бутерброди, омлети, шніцелі, лапшевник і творожні запіканки.

З 1 січня 2015 року до вересня 2017 року діяла законодавча норма про покладання обов’язків з організації харчування у навчальних закладах на місцеві органи влади. У 2016 році влада Житомира провела тендер із закупівлі послуг їдалень на 25,6 млн грн коштів міського бюджету. На початку 2016 року Світлана Ковтуненко запевняла, що в Житомирі не підніматимуть вартість харчування, бо грошова норма виконується на 85-90%.

Як повідомляв Житомир.info, у 2016 суб’єктів підприємницької діяльності, які забезпечують харчування учнів у загальноосвітніх закладах Житомира, звільнили від сплати за опалення, оренду приміщень та обладнання. Нещодавно стало відомо, що житомирські дитсадки також переходять на нове вдосконалене меню: з 1 січня 2018 року маленьких вихованців годуватимуть більш різноманітними та корисними стравами.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сніданок школяр виконком оплата 
Матеріали по темі