Події

​Житомирські поліцейські втихомирювали неадекватного молодика, який погрожував пасажирам автобуса гранатою

2 January 2018, 16:10

Уночі 2 січня житомирським поліцейським довелося втихомирювати неадекватного молодика, який погрожував пасажирам автобуса гранатою.

Про це повідомляє прес-служба ГУНП у Житомирській області.

«2 січня уночі до відділення поліції надійшло повідомлення про вимушену зупинку рейсового автобусу міжнародного сполучення. Під час перевірки інформації з’ясувалось, що один з пасажирів перебуває у стані алкогольного сп’яніння та неадекватно себе поводить, чіпляючись до інших та погрожуючи предметом, зовні схожим на гранату. Молодика було затримано, а загрозливу забавку, що виявилась муляжем, вилучено», – інформують у ГУНП.

Вимушену зупинку рейсовий автобус міжнародного сполучення зробив близько 1.50 на 182 км автодороги Київ-Чоп поблизу с. Молодіжного Пулинського району.

«Ми з’ясували, що чоловік сів до салону транспортного засобу, що прямував до столиці, у м. Львові і уже за годину-другу почав чіплятись до інших пасажирів та керманичів. Ті спочатку намагались втихомирити хулігана, однак, коли він почав погрожувати підірвати усіх, водій зупинив автобус та попросив пасажирів вийти із салону у цілях безпеки», – розповів начальник Пулинського відділення поліції Віктор Лисюк.

Поліцейські затримали неадекватного пасажира. Він виявився 21-річним жителем столиці.

«Під час його освідування зафіксовано стан сп’яніння – 1,7 проміле. Також поліцейські вилучили небезпечний предмет, що виявився, на щастя, муляжем гранати РГД-5. Призначено його експертне дослідження», – зазначив Віктор Лисюк.

За цим фактом було розпочато кримінальне провадження за ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Усіх очевидців інциденту було доставлено до відділення поліції для фіксації обставин події. За кілька годин потому автобус разом з пасажирами продовжив свій маршрут.

За подібні хуліганські дії чоловікові може загрожувати покарання у вигляді як штрафу, так і обмеження волі терміном до 5 років.

Як повідомляв Житомир.info, у ніч на 24 грудня в одному з житомирських кафе поліцейські вилучили у відвідувача гранату Ф-1 із підривачем.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: граната поліція ГУНП 
Матеріали по темі