Місто

Жителі передмістя Житомира готуються перекривати дорогу, якщо перевізник не знизить вартість проїзду

9 January 2018, 15:48

Вранці, 9 січня, на центральному майдані Соколовського масиву починають збиратись люди. Усі вони - місцеві жителі і збираються, щоб з’ясувати, чому в автобусах, які курсують за 110 маршрутом, у новому році підвищили вартість проїзду. Якщо раніше від Соколовського масиву можна було доїхати до Житомира за 8 грн 50 копійок, то з 1 січня 2018 року пасажири мають платити по 12 гривень. Місцеві кажуть: ніхто не пояснив причин підвищення вартості проїзду, і саме тому вони запросили на розмову приватного перевізника, який обслуговує цей маршрут.

«В даному випадку це було зроблено в односторонньому порядку. Тобто - це рішення перевізника. І нас це не влаштовує. Не влаштовує дуже різке зростання ціни в межах 50%. Я сподіваюся, що сьогодні ми знайдемо якісь відповіді на ці питання, але до цих пір виразно ніхто не пояснив, з чим же це пов'язано. Хотілося б, щоб такі збори були до першого числа. А чи не після того, як почалися заворушення, невдоволення. Ви самі бачите, що люди збираються, щоб з'ясувати цю ситуацію», - розповідає місцевий житель Садіг Джафаров.

На зустріч із місцевими мешканцями приїхав і сам перевізник Аркадій Савіцький. На камеру із журналістами спілкуватись чоловік відмовився одразу, але із місцевими усе-таки поговорив. Близько години перевізник пояснював людям, що підвищення вартості проїзду зумовлене зростанням ціни на паливо, паливно-мастильні матеріали, гуму та збільшенням зарплатні водіям. Врешті, після години балаканини, суперечок та дискусій Аркадій Савіцький сів у позашляховик та залишив місцевих жителів сам на сам зі своїми думками.

«Як то кажуть, говорили про все, але в кінцевому результаті ні до чого ми не домовились. Як встановлена ціна в 12 гривень, так вона і залишається на зниження ціни він не йде. Якщо було 8,50 грн ціна підвищилась би на 15%, то виходить 9,75. Фактично 10 гривень - це оптимальна ціна і люди готові платити цих 10 гривень», - розповідає голова правління садівницького товариства «Соколовське» Павло Шут.

Для того, щоб знизити ціну місцеві готові навіть відмовитись від кількох рейсів автобусів в години, коли в салоні найменше пасажирів. На це погоджується і приватний перевізник. Однак, якщо ж ціну все-таки не знизять, то місцеві готові і до перекриття дороги.

«Люди будуть страйкувати, люди будуть перекривати. Все одно будуть якісь протидії. Я запропонував поки прорахувати все, а потім ми будемо думати як діяти. Порахуємо, я буду зустрічатись з Аркадієм Альфредовичем. Я думаю, якщо ми поприбираємо якихось кілька маршруток, то я думаю, що він має піти на поступки і встановити ціну в 10 гривень», - каже Павло Шут.

Голова правління садівницького товариства сподівається: за тиждень-два перевізник піде на поступки і знизить ціну на проїзд. Ну, а поки ті, хто не хоче переплачувати за проїзд до Житомира, змушені пішки добиратись до найближчих зупинок міських маршруток і витрачати на дорогу на 30-40 хвилин більше.

Як повідомляв Житомир.info, антимонопольний комітет узявся за житомирських перевізників, які підвищили вартість проїзду по області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Савіцький маршрутка проїзд Соколовський масив  
Матеріали по темі