Місто

​Ще один житомирянин передав Музею космонавтики сотню «космічних» поштових марок з власної колекції

10 January 2018, 11:00

Для Музею космонавтики ім. С. П. Корольова початок нового 2018 року видався надзвичайно щедрим на раритетні подарунки.

Про це 10 січня повідомляє прес-служба Житомирської обласної ради з посиланням на директора музею Ірину Дячук.

«Днями житомирянин Олег Герасимчук передав власну колекцію, в якій близько сотні «космічних» поштових марок та марочних блоків, випущених Кубою, В’єтнамом, Бурундією, Екваторіальною Гвінеєю у 60-80 роки минулого століття. Також музей отримав у подарунок ще й невеличку колекцію значків, присвячених авіації та космонавтиці», – інформують у прес-службі.

Як зазначила Ірина Дячук, ще раніше, у перші дні новорічних свят, унікальні фотографії першої жінки-космонавта Валентини Терешкової надіслав на адресу музею вінничанин Володимир Сидоров, а працівник державної служби охорони Євген Процек подарував понад сотню рідкісних поштових марок, присвячених історії космонавтики.

«Завдяки небайдужим колекціонерам поповнюється основний фонд музею і сьогодні він налічує понад 10 тис. предметів, що належать до державної частини Музейного фонду України. Хочу подякувати тим, хто долучається до такої благородної справи – збирання та передача до музею предметів історії світової та вітчизняної космонавтики, адже збереження історичної пам’яті – це наша спільна справа», - сказала Ірина Дячук.

Директорка музею також запросила 12 січня на заходи, приурочені до 111-річниці з дня народження Сергія Корольова.

Нагадаємо, за 20 днів Житомирському музею космонавтики вдалося зібрати майже 30 тис. грн для придбання раритетних експонатів.

Як повідомляв Житомир.info, упродовж 2017 року музей космонавтики ім. С.П. Корольова у Житомирі відвідали більше 150 тис. людей, що більш ніж утричі перевищує показники 2014 року.




Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: музей космонавтики музей космонавтики ім. С.П. Корольова відвідувачі марки 
Матеріали по темі