Місто

​Думки житомирських водіїв щодо обмеження швидкості в населених пунктах

10 January 2018, 13:32

З початку 2018 року в Україні почав діяти новий швидкісний режим у межах населених пунктів, а саме 50 км/год. Ми вирішили поцікавитися, як ставляться до таких нововведень житомирські кермувальники, чи дотримуються нових правил дорожнього руху та врешті, що спонукає їх пересуватися на встановленому мінімальному швидкісному режимі: штрафи чи розуміння безпеки руху.

«Намагаюсь їздити 60 км/год, але реально у потоці неможливо рухатись 50 км/год. До того ж у законі вони змінили на 50 км/год, але +20 км/год залишили, а розповідають, що можна перевищувати на 10. Намагаюсь дотримуватись, якщо чесно, то через те, що можуть оштрафувати. Ну, звичайно і безпека руху», - розповідає Максим Дмитренко.

«Як було в мене, як я їздив, так і їжджу. Вважаю, що ніяких змін немає, адже плюс двадцять. Так і залишилось плюс двадцять, тому я їжджу свої 60 км/год і ніяких проблем у мене немає», - ділиться Віктор Гвардєйцев.

«Варто дотримуватись, адже у наш час так багато водіїв у алкогольному сп’янінні. Справа у тому, що ніхто не дотримується цих правил дорожнього руху. Тому, я думаю, що 50 км/год - це нормально. Всеодно, ніхто не буде їхати 50 км/год, а будуть їхати 60 - 70 км/год - це гарантія. А при встановленні 70 км/год їздили 80 - 90 км/год. Думаю, не перевищувати швидкість людей стримуватимуть штрафи», - говорить Олександр Рибачук.

«Воно в принципі потрібно, єдине що, деякі вулиці потребують диференціації швидкості. До прикладу в Києві на Проспекті Бажана 50 км/год їхати просто складно. Знаєте, я багато їжджу по Європі, то там 50 км/год - це нормально і я усюди встигаю, і все нормально. До цих обмежень я ставлюсь добре. У Житомирі я так і так їжджу на такій швидкості, тому в принципі проблем немає ніяких. Тут їхати швидше немає сенсу. Але, знову ж таки, потрібно з розумом до цього ставитись. Тому що, якщо усіх рівняти під одну мірку, то виходить не дуже добре. Люди тягнуться на довгих проспектах і в результаті нічого доброго з цього немає», - зауважує Сергій Стрєльцов.

«Я законослухняний громадянин України, я б зробив у населених пунктах і 30 км/год. Подивитися гарних дівчат, весна скоро, настрій буде бадьорий. Чого його літати? Діти вдома кожного чекають. Потрібно гарно їздити, акуратно, виконувати усі правила. Держава для чого? Щоб ми виконували правила, які вона прописує», - зазначає Констянтин Басалига.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ПДР обмеження швидкості водії 
Матеріали по темі