Влада

Голова Житомирської ОДА збирається вивчити пасажиропотік і встановить вартість проїзду на приміських маршрутах

15 January 2018, 16:16

Знизити вартість проїзду в транспорті – із такою вимогою 15 січня до облдержадміністрації прийшли кілька десятків людей, які представляють громади сіл Житомирського району. Жителі Кодні, Ліщина, Іванкова та інших населених пунктів кажуть: перевізники без попередження підвищили ціни на проїзд, і тепер більшість людей або шукають альтернативу, або ж зовсім відмовляються від поїздок у місто.

«Перевізник Савіцький підняв ціну на 8 грн 50 копійок. Люди їздять на роботу, з сім’ї по дві, по три людини їздить і на роботу, і на навчання. Для людей це дуже невигідно. Хоч би на 4 гривні підняв, хоча б якось на 3, запитав у людей: як вам краще? А так ні з ким (не радився), нічого не сказав і отак одразу підняв ці ціни», - каже представник громади села Іванків Галина Смірська.

«Діти, які зараз не будуть їздити на роботу, вони будуть сидіти вдома, почнуть ходити по хатах, почнуть пити, гуляти і все на світі. Буде злочинність. Ми це все розуміємо і хочемо це все зупинити», - розповідає представник громади села Ліщин Людмила Лепетан.

Зі своїми скаргами люди прийшли до голови Житомирської ОДА Ігоря Гундича. За його словами, наразі адміністрація перевіряє обґрунтованість підвищення ціни на проїзд, і лише після завершення цієї перевірки можна буде робити якісь висновки.

«Я на цьому тижні вивчаю пасажиропотік, а на тому тижні я збираю перевізників і кажу, яким чином і яка буде ціна на тому чи іншому маршруті. Якщо перевізник не погодиться, для мене нема значення хто це, як його звати, чий він кум, брат чи сват, ми просто будемо пропонувати йому розірвати з нами договір. Будемо виставляти цей маршрут на конкурс, щоб приходив перевізник, який готовий возити по меншій ціні», - сказав голова Житомирської ОДА Ігор Гундич.

На зустріч із людьми також прийшов і приватний перевізник Аркадій Савіцький. Чоловік переконує: готовий до будь-яких перевірок і може пояснити, чому ціна на проїзд підвищилась.

«Я не боюсь (перевірок), бо в нас все обґрунтовано. Ми по формулі розрахунки робимо. Піднялось пальне, піднялась зарплата, піднялись шини, піднялись запчастини, піднялось мастило. У нас є документи підтверджуючі, за якими ми конкретно працюємо», - переконує Аркадій Савіцький.

Голова Житомирської ОДА пообіцяв на наступному тижні зустрітись із перевізниками та обговорити ціни на проїзд у приміському транспорті. Люди ж кажуть, що готові почекати кілька днів, але, якщо вартість не знизиться, вони налаштовані перекривати дороги.

Як повідомляв Житомир.info, 10 січня перевізник Аркадій Савіцький зустрічався з жителями передмістя Житомира, яких обурило підняття майже на 50% вартості проїзду на маршруті №110 – з 8,5 грн до 12 грн. На наступний день після зустрічі вартість проїзду знизили до 10 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: перевізник транспорт Гундич Савіцький  
Матеріали по темі