Місто

Медсестри не можуть заборонити дітям відвідувати школу без щеплення, бо в Житомирі немає епідемії кору, - Хренов

19 January 2018, 12:07

Доки в Житомирі не оголошений епідеміологічний стан стосовно захворювання на кір, адміністрація та медперсонал не мають права відмовляти дитині у відвідуванні школи.

Про це на своїй сторінці у Facebook 19 січня написав заступник міського голови Житомира Матвій Хренов.

«Мені стали відомі випадки у м. Житомирі, коли дітей, не щеплених від кору, не пускають у школу. Допоки не оголошено епідеміологічний стан, ніхто не в праві відмовляти дитині у відвідуванні школи. Прошу повідомляти про такі випадки негайно. Зазначаю, що епідемії кору в Житомирі наразі немає», - написав Хренов.

На думку заступника міського голови, єдиним виходом попередження епідемії є вакцинація.

«Звісно, кожен з батьків несе персональну відповідальність за здоров’я своєї дитини і вправі самостійно вирішувати такі питання. Проте моя особиста думка: щеплення – це єдиний вірний шлях до попередження захворювання, і не робити вакцинацію дітям від таких хвороб як мінімум невідповідально», - вважає посадовець і просить противників вакцинації не включатися в дискусію, оскільки пост «не є закликом до вакцинальної дискусії».

Випадок, коли нещепленій дитині відмовили у відвідуванні школи, стався в одній з житомирських шкіл: медсестра сказала дитині не приходити у школу без довідки про щеплення проти кору, - розповів Матвій Хренов у коментарі Житомир.info.

«Це питання піднімалося на нараді в управлінні освіти, і було чітко сказано: ніхто, ні медсестра, ні директор, не мають право відмовляти дитині у відвідуванні уроків через відсутність у неї щеплення проти кору, доки в місті немає епідемії. На щастя, поки в Житомирі немає епідемії кору. Я хотів донести цей момент і до адміністрації навчальних закладів, і до батьків», - пояснив заступник мера.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 18 січня кір підозрюють у двох житомирян, які лікуються в медзакладі, та у 10-місячної дитини з Радомишльського району. У 2017 році в Житомирській області було зареєстровано 6 випадків кору.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кір вакцина щеплення  
Матеріали по темі