Місто

Директор УАШ пояснив, чому на другорядних житомирських вулицях не видно вакуумних пилососів та іншої міні-техніки

22 January 2018, 16:55

Житомир від снігу розчищає 12 одиниць спеціалізованої техніки: починаючи від габаритних «Глобусів» з відвалами для прибирання доріг до невеликих за розмірами вакуумних пилососів та міні-навантажувачів зі щіткою для прибирання тротуарів.

Про це у коментарі Житомир.info 22 січня розповів директор КП «ЖУАШ» Сергій Янушевич.

«На теперішню хвилину, це я точно знаю, у місті працює 12 одиниць техніки. Це і велика габаритна техніка, яка працює на дорогах, і мала техніка, така, як оці маленькі вакуумні машини по тротуарах. По дорогах у нас працює три «Глобуси», один іще зараз вийде, викликали іще одного водія. Дві бочки з відвалами та щітками, два трактори і два піскотруси, які розсипають піщано-соляну суміш. На тротуари ми сьогодні вивели усе, що можна: чотири машини - вакуумні пилососи, міні-навантажувач зі щіткою, який мете тротуари і одразу посипає бішофітом. Також малі мотоблоки, які працюють по зупинках і пішохідних переходах. В основному вони працюють по вулиці В. Бердичівській, Театральній та Київській. Це ті ділянки, за які відповідає КП «ЖУАШ». Решта ділянок поділена між ВЖРЕПами, сквери - відповідальність «Зеленбуду», благоустрій теж має свої ділянки. В першу чергу, ми виводимо техніку на свої ділянки - центр міста», - розповідає директор КП «ЖУАШ» Сергій Янушевич.

Разом із тим директор комунального підприємства зауважує: задля того, аби вулиці не перетворювались у снігові лабіринти з ковзанкою, працюють у посиленому режимі, посипаючи дороги та тротуари спеціальною сумішшю – бішофітом.

«Все, що можемо, ми робимо. Якщо є якісь питання, будь ласка, нехай дзвонять черговому, ми в першу чергу будемо приділяти увагу цим ділянкам, по яким звертаються люди. Але, повірте, наші співробітники вже сьогодні з пів шостої вже починали сипати, по тротуарах з сьомої години ранку вийшли чистити сніг. На сьогоднішній момент ми вже закупили 12 тонн бішофіту додатково. Сьогодні-завтра у нас буде підписання договору по решті поставці бішофіту, приблизно 80 тонн бішофіту. Отже, на цю зиму нам буде цього достатньо», - зазначає Сергій Янушевич.

Адреса УАШ – м. Житомир, пров. Кавалерійський, 4, телефон 0412 421 067.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Янушевич сніг УАШ техніка прибирання  
Матеріали по темі