Влада

Через 3,5 роки після злочину житомирський в’язень зі спільником сядуть за грати

23 January 2018, 11:22

Організатор злочинної групи та його поплічник, які у 2014 році ошукали жителів Житомира й області майже на півмільйона гривень, сядуть за грати на 7,6 та 6,6 років.

Про це 23 січня повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

За даними прокуратури, апеляційний суд Житомирської області залишив у силі вирок суду першої інстанції щодо призначення покарання організатору та двом учасникам злочинної групи за шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах.

«22 січня 2018 року набув чинності вирок суду першої інстанції, за яким організатору злочинної групи і його співвиконавцю, за ч. 4 ст. 190 КК України, призначено покарання, відповідно, у виді 7 років 6 місяців та 6 років 6 місяців позбавлення волі із конфіскацією всього належного їм майна. Ще одній учасниці групи, молодій жінці, яка має на утриманні двох малолітніх дітей, враховуючи її роль у вчиненні злочинів, залишено без змін покарання у виді позбавлення волі терміном на 3 роки з випробуванням», - інформує прокуратура.

За даними прес-служби, йдеться про те, що 27-річний житомирянин, неодноразово судимий, відбуваючи чергове покарання у місцях позбавлення волі, організував злочинну групу, до якої залучив 22-річного знайомого жителя м. Житомира та 30-річну вінничанку. Таким чином, організована злочинна група у складі трьох осіб протягом березня-вересня 2014 року вчинила низку злочинів.

«Зокрема, телефонуючи до потерпілих, використовуючи ефект несподіваності, шляхом обману повідомляли про скоєння їх близькими родичами ДТП або заподіяння тяжких тілесних ушкоджень іншим особам. Використовуючи схвильований та розгублений стан потерпілих, зловмисники пропонували вирішити ситуацію та залагодити справу за певну суму грошей, яку вони пообіцяли передати нібито працівнику міліції за непритягнення їх родича до кримінальної відповідальності. Діючи за заздалегідь розробленою схемою, організована група, шляхом обману та зловживання довірою, за допомогою мобільного зв’язку, вчинила низку злочинів, пов’язаних із шахрайством, а саме, ошукала понад двадцять житомирян та жителів області, переважно літнього віку, заволодівши грошовими коштами на загальну суму понад 400 тис грн», - йдеться в повідомленні прокуратури.

Нагадаємо, у 2016 в’язень з допомогою родички видурив у житомирянки телефон.

Як повідомляв Житомир.info, минулого року житомирянка на камеру розповіла, як віддала 4 тисячі доларів за «порятунок» сина. За перші дні нового 2018 року пенсіонери Житомирської області віддали шахраям 26 тис. грн за «звільнення» рідних.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура в'язень в'язниця шахрай шахрайство  
Матеріали по темі