Влада

Винищувальна ескадрилья з передмістя Житомира стала бригадою тактичної авіації

29 January 2018, 14:07

З 1 січня 2018 року одна зі старіших авіачастин Повітряних Сил — винищувальна авіаційна ескадрилья з дислокацією в селищі Озерне Житомирського району – переформована в бригаду тактичної авіації.

Про це 29 січня у фейсбук повідомило командування Повітряних Сил ЗСУ.

«У рамках виконання Плану Державної програми розвитку Збройних Сил України на період до 2030 року вже 1 січня 2018 року відбулося переформування однієї зі старіших авіаційних частин Повітряних Сил — винищувальної авіаційної ескадрильї, що дислокується в смт Озерне на Житомирщині. Вона стала бригадою тактичної авіації. Раніше частина вже мала такий статус, поки зрештою в процесі скорочення не була переформована в окрему авіаескадрилью», - інформує командування.

В авіації Командування Повітряних Сил зазначають, що протягом двох останніх років Повітряні Сили отримали понад 6 десятків відремонтованих та модернізованих літальних апаратів.

«Як запевнив начальник штабу авіації Командування Повітряних Сил полковник Олег Захарчук, сьогодні немає льотчиків, які не літають — в небо піднімаються 100% пілотів. І польоти у частинах відбуваються щотижня, інколи — по декілька льотних змін. Що ж стосується молоді, нещодавних випускників льотного факультету Харківського національного університету Повітряних Сил, то вони не лише за довоєнними українськими показниками, але й за західними мірками підготовлені відмінно. Частина із них протягом літа - початку осені опановували бойовий винищувач Су-27 саме в Озерному. За чотири місяці середній наліт на одного випускника склав 64 години. Для порівняння, ще років п’ять тому такими показниками не могли похизуватися й досвідчені льотчики стройових частин», - йдеться в публікації.

У дописі також зазначається, що вже наприкінці льотної практики курсанти-випускники отримали класну кваліфікацію «льотчик 3-го класу». Нині вони проходять службу в новоствореній бригаді та незабаром отримають допуск до несення бойового чергування у системі ППО держави.

«Відповідно до організаційно-штатної структури бригади, у ній уже почали формуватися підрозділи забезпечення та охорони. Готується й матеріально-технічна база. Казарми й усі інші приміщення після скорочення бригади у минулі роки були законсервовані й охоронялися. Тому тут не сталося, як у деяких військових містечках, де колишні казарми зяють вибитими шибками, а зі стін стирчать труби від виламаних батарей опалення. Все ціле і вже готується до експлуатації», - запевняє Командування Повітряних Сил.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ескадрилья авіація Повітряні Сили ЗСУ  
Матеріали по темі