Події

У Житомирській області взяли під варту солдата-конктрактника, який викрав з військової частини обладнання на 800 тис. грн

31 January 2018, 13:16

На Житомирщині затримано молодика, який викрав військове майно на 800 тисяч гривень.

Про це 31 січня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Працівники відділу спецполіції та слідчі обласного ГУНП разом з військовою прокуратурою затримали 20-річного військовослужбовця, підозрюваного у розукомплектуванні сучасного комп’ютерного обладнання навчального центру військової частини. Молодик упродовж грудня-січня демонтував вартісні деталі та реалізовував їх через торгівельну мережу. Нині йому загрожує до 12 років ув’язнення», - інформує поліція.

Проблеми у налагодженні навчального центру виявили самі військові під час чергового тестового запуску системи, початок повноцінної роботи якої планувався навесні, - деталізує поліція. При встановленні причин такої ситуації з’ясувалось, що частина комп’ютерного обладнання розукомплектована. За таких обставин на місце події прибула слідчо-оперативна група Житомирського відділу поліції.

- У подальшому з’ясуванням причин та шляхів зникнення вартісних комплектуючих займались поліцейські під керівництвом військової прокуратури, - розповів керівник відділу спецполіції ГУНП Дмитро Підгорний. – Перевіривши усіх, хто мав доступ до навчального центру, ми встановили підозрюваного – 20-річного військовослужбовця-контрактника.

Молодик є жителем Запорізької області і проходив військову службу в одній з частин Житомирщини. За зібраною оперативниками інформацією, парубок упродовж останніх двох місяців витратив на власні забаганки понад 100 тисяч гривень.

А загалом, за оцінками фахівців, завданий ним військовій частині збиток сягає близько 800 тисяч гривень.

- Відпрацьовуючи ланцюжок збуту викрадених підозрюваним комплектуючих, ми встановили, що, зазвичай, він користувався послугами одного й того ж торгівельного закладу, а уже звідти вартісні деталі розійшлися по всій державі, - розповів Дмитро Підгорний.

Спільними зусиллями правоохоронців встановлено місцезнаходження більшу частину викраденого майна, яке нині вилучено.

Досудове розслідування проводиться за ч.3 ст.410 (Викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем… військового майна, а також заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Санкція статті за вказані дії, вчинені в умовах особливого періоду, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 12 років.

Військовослужбовцю судом обрано міру запобіжного заходу у вигляді взяття під варту із правом внесення застави у розмірі 260 тисяч гривень.

Як повідомляв Житомир.info, влітку 2017 року військова прокуратура Житомирського гарнізону спільно з СБУ затримала чоловіка, який продавав набої та гранати.

Фото зі сторінки начальника ГУНП Вячеслава Печенка у соцмережі:

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: військовий військоволужбовець крадіжка привласнення  
Матеріали по темі