Місто

Юні житомиряни посіли призові місця на Всеукраїнському конкурсі винахідників

4 February 2018, 09:21

У місті Києві 31 січня – 2 лютого 2018 року відбувся Всеукраїнський конкурс винахідницьких і раціоналізаторських проектів еколого-натуралістичного напряму серед учнів та студентів у віковій категорії 16-23 роки та Всеукраїнський конкурс юних зоологів та тваринників.

Про це Житомир.info розповідають читачі.

«Від Житомирщини було три представника, і двоє з них є житомирянами. Керівником делегації призначили вчителя інформатики Житомирської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №17 Миколу Тарасюка, оскільки два його учня пройшли у фінал конкурсу. Суть конкурсу полягає у представленні власного виробу або розробки. Шмідт Даніїл - учень 11 класу посів 1 місце в категорії «Комп'ютерні науки» з розробкою «Інклюзія». Мало хто знає, що житомирський школяр створив спеціальну програму для дітей з особливими освітніми потребами, і вже другий рік працює над її вдосконаленням. Тепер проект може працювати як звичайний інтернет сайт і бути доступним для багатьох центрів, і шкіл. В цьому році Даніїл не тільки отримав перемогу, а й спеціальний приз по результатам голосування керівників делегацій. Другим переможцем став Шкаєв Павло. Хлопець посів 2 місце в цій же категорії, але в категорії комп'ютерних наук також перше і друге місця житомиряни розділили із столичною командою. Шкаєв Павло представив «Віртуальний інкубатор стартапів», що дозволяє поєднати в собі стартап інкубатор, краудфандинг та заробіток в соціальних мережах. Такий проект дає можливість зробити зустріч інвесторам і молодим розробникам, командам, що мають гарні проекти та ідеї на одному відкритому майданчику. Паші всього 14 років, а він вже пройшов бойове хрещення серед дорослих учасників на Всеукраїнському конкурсі. Зараз учні 17-ї школи розпочинають підготовку до наступного фіналу Всеукраїнського конкурсу «Екософт», де вже будуть змагатись з студентами 3-4 курсів вузів та студентами спеціалізованих закладів», - повідомили читачі.

Як повідомляв Житомир.info, у жовтні 2017 року одинадцятикласник житомирської ЗОШ №17 Данііл Штідт отримав диплом національного конкурсу «Intel-Техно Україна 2017-2018» та нагороду від American Psychological Association.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Шмідт Шкаєв конкурс  
Матеріали по темі