Місто

Як Житомирський виконком голосував за розчищення від дерев ділянки під майбутній дитсадок на Корбутівці

7 February 2018, 15:11

Будуючи багатоповерхівки на Корбутівці в Житомирі забудовник ТОВ «Інвестиційна технологія» зобов’язаний побудувати й садочок. Відповідне рішення було прийнято на одній із сесій міськради. Однак, щоб збудувати заклад, ділянку потрібно розчистити від дерев, а їх там більше 200. Питання про видалення зелених насаджень розглядається на засіданні виконкому 7 лютого.

«Всього 221 дерево, на них нарахована відновлювальна вартість 874 тисячі 185 гривень. Разом з тим, в проекті рішення пропонується звільнити ТОВ «Інвестиційна технологія» від сплати відновлюваної вартості у зв’язку з тим, що будівництво іде на замовлення міської ради», - доповідає заступник директора КП «Інспекція з благоустрою м. Житомира» Тетяна Степаницька.


Знищення дерев викликає бурхливі обговорення.

«Чому вирубується 220 дерев, 0,4 га потрібно для садочка?», - обурюється членвиконавчого комітету Житомирської міської ради Наталія Волинець.

«Дітям що не потрібно гуляти, про що ви говорите? Є місце забудови, є територія. Це була умова для забудовника. Якщо вони там хочуть працювати, то вони мають побудувати садочок. Я хочу нагадати членам виконкому, що у нас 150 дітей на 100 місць», - каже заступник Житомирського міського голови Матвій Хренов.

Натомість, заступник начальника інспекції з благоустрою запевняє: видаляти усі дерева ніхто не збирається, навпаки налаштовані на максимальне їх збереження.

«При проектуванні будівництва буде звільнена ділянка під забудовою, і ті, які мають бути звільнені під певні майданчики. Тому не стоїть питання вирубувати суцільно. Просто відновлювана вартість, відповідно до постанови Кабміну, нараховується на всі наявні на земельній ділянці дерева. Наступний етап – проектування і максимальне збереження, і врахування ситуації», - запевняє Тетяна Степаницька.

Врешті, рішення щодо видалення дерев пропонують доповнити умовою про максимальне збереження насаджень та беруться до голосування. Однак, для прийняття рішення голосів не вистачає.

«11 голосів, нам садочок значить не потрібен. Потім прийдуть батьки з цього мікрорайону і запитають: куди мою дитину віддати в садочок. Чудово», - коментує голосування заступник Житомирського міського голови.

Опісля голосування, слово бере директор юрдепартаменту міськради, який зауважує: при прийнятті рішення не був дотриманий регламент і потрібно повернутись до розгляду питання. Разом із тим, Євгеній Черниш додає: якщо голосів для прийняття рішення щодо видалення зелених насаджень не вистачить, то це пряма дорога до судових тяганин з інвестором й пояснює чому.

«Проектом рішення (міської ради) поставлені жорсткі строки будівництва цього садочка і не будівництво цього садочка у строки тягне скасування договорів оренди на решту земельних ділянок, виділених під багатоквартирні житлові будинки. Тому зволікання виконкому в прийнятті цього рішення може стати підставою, щоб інвестор оспорив договори», - пояснює директор юридичного департаменту.

З огляду на все, члени виконкому більшістю голосів таки підтримуютьпроект рішення, яким передбачається видалення 221 дерева під будівництво дитсадка і 71 дерево, які заважають будувати багатоповерхівки.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії міської ради 28 вересня минулого року депутати погодилися обміняти земельну ділянку на Старому бульварі та інші: забудовнику надали п’ять ділянок на Корбутівці з умовою будівництва дитсадка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком дитсадок дерева Корбутівка вирубка  
Матеріали по темі