Влада

Голова РДА з Житомирської області потрапив у список «Ворогів реформування преси-2017»

8 February 2018, 15:38

За підсумками року Національна спілка журналістів України оприлюднила список «Ворогів реформування преси-2017»: цього разу в ньому 14 імен, більшість – керівники районних, міських та обласних рад.

Інформацію 8 лютого опублікували на сайті НСЖУ.

Уперше такий список НСЖУ склала 2016 року з нагоди Всесвітнього дня свободи преси – 3 травня. Відтак його оновлювали, оскільки в багатьох районах тиск на ЗМІ не припиняється.

«На жаль, попри наявність Закону «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», що є чинним уже не один рік, деякі місцеві чиновники й далі намагаються тиснути на редакції, свавільно звільняють редакторів, ігноруючи медіареформи. Як найбільша медіаорганізація намагаємося шукати шляхів захисту наших колег, залучаючи юристів для надання правового захисту й консультацій, готуючи відповідні звернення. Маємо позитивні результати розв’язання конфліктів на користь редакцій. Сподіваємося, що і цей Антирейтинг та громадський осуд вплинуть на позицію згаданих осіб», - прокоментував голова НСЖУ Сергій Томіленко.

Антирейтинг ворогів реформування уклала робоча група НСЖУ за зверненнями редакцій газет, редакторів та журналістів. На цей час у списку є представники дев’яти областей України (Волинська, Дніпропетровська, Житомирська, Запорізька, Луганська, Сумська, Харківська, Херсонська, Хмельницька). Більшість чиновників, згаданих в Антирейтингу, є регіональними лідерами БПП «Солідарність». Водночас у деяких регіонах, хоча і є проблеми з реформуванням, проте редакції газет сподіваються на мирне врегулювання ситуації та утримуються від подання кандидатур до Антирейтингу ворогів реформування.

У списку «ворогів» є один представник Житомирської області – Байда Віктор Миколайович, голова Пулинської районної державної адміністрації, Житомирська область, представник БПП «Солідарність». Причина – відмова укласти угоду про передачу засновницьких прав на газету «Вісті».

Нагадаємо, на кінець 2017 року у Житомирській області з 28 комунальних газет роздержавили лише три: «Коростишівська газета», «Промінь» (Лугинський район) і «Слово Полісся» (Баранівський район).

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці минулого року міська влада вирішила ліквідувати комунальне підприємство «Інформаційно-видавничий центр Житомирської міської ради» та припинити випуск газети «Місто» у зв’язку з неефективністю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: НСЖУ ЗМІ роздержавлення РДА Пулинський район  
Матеріали по темі