Місто

Санітарний стан Житомира: за рік на полігоні накопичилось майже 14 млн кубометрів сміття, а в місті встановили 116 баків та 78 урн

9 February 2018, 14:15

За рік санітарний стан міста Житомира був покращений новими баками та урнами для сміття, а також 5 біотуалетами, які були розміщені на майдані ім. С.П. Корольова та по вул. Бориса Лятошинського.

Про це йдеться у звіті про виконання Програми соціально-економічного і культурного розвитку міста Житомира за 2017 рік.

«На міському полігоні по захороненню твердих побутових відходів накопичилось майже 14 млн м3 сміття. Щороку приймається та здійснюється захоронення 570 тис. м3 побутових відходів. Продовжено будівництво під’їзної дороги до робочих карт полігону, роботи по капітальному ремонту нарощування дамби фільтраційних відстійників. Навколо робочих карт полігону влаштовано дренажні канали, що забезпечують відтік та транспортування фільтрату до відстійників», - йдеться у звіті.

Продовжується виконання робіт по дегазації міського полігону. На полігоні функціонує установка для відкачування біогазу, що виробляє електричну енергію шляхом спалювання біогазу. Біогаз відкачується із 42 свердловин.

Більш детально про біоустановку в коментарі Житомир.info 9 лютого розповів керівник КАТП-0628 Сергій Колесник.

«Біоустановка була облаштована навесні 2015 року. В чому вона полягає? На сьогоднішньому етапі це 48 скважин, які пробурюються на декілька десятків метрів, звідти самоплинно подається газ. Потім все сходиться в одну трубу. Це спільне американсько-українське підприємство, вони це все облаштовували. Ми були третє місто в Україні, де облаштували установку та почали відкачувати біогаз. Потім цей біогаз сепарують і використовують його як паливо для генератора, який виробляє електрику. Є всі ліцензії. Потім скидають цю електроенергію в загальну сітку обленерго, і продають її по «зеленому тарифу», - пояснив Сергій Колесник.

«В рамках реалізації проектів бюджету участі «Чистий відпочинок» та «Житомир – не смітник!» в зонах відпочинку влаштовано 5 сміттєзбірних майданчиків, на території міста встановлено 116 баків (об’ємом по 190 літрів) та 78 урн (об’ємом по 60 літрів) для роздільного збору побутових відходів. Для комунального підприємства «АТП 0628» придбано сміттєвоз та 50 сміттєзбірних контейнерів. З метою дотримання санітарних норм та правил в місті встановлено 5 біотуалетів на майдані ім. С.П. Корольова та по вул. Бориса Лятошинського», - зазначається у Програмі.

Таакож, з метою регулювання чисельності бродячих тварин комунальним підприємством «Центр захисту тварин» стерилізовано та кастровано 1007 безпритульних тварин. Влаштовано в нові родини 42 собаки. На тимчасовому утриманні в центрі перебувало 22 опікунські тварини.

Нагадаємо, суд зобов’язав підприємство екс-депутата міськради сплатити до бюджету Житомира 550 тисяч гривень боргу.

Як повідомляв Житомир.info, підприємство колишнього депутата міської ради заборгувало бюджету Житомира майже 1 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Колесник КАТП полігон сміття біогаз  
Матеріали по темі