Місто

Бронетранспортер, квіти та хвилина мовчання – у Житомирі вшанували загиблих на Афганській війні

15 February 2018, 14:28

У день 29-ї річниці виведення військ з Афганістану кілька сотень людей із квітами в руках пройшли ходою центральною вулицею Житомира від майдану Соборного до пам’ятника «Чорний тюльпан» на Новому бульварі.

Під час мітингу люди вшанували пам’ять тих, хто не повернувся із Афганістану. До присутніх звернулись ветерани тієї війни. За їх словами, вона не скінчилась і нагадує про себе постійно. Окрім того, багато афганців вирушили на схід України, де триває збройний конфлікт.

«Я вам всім бажаю, нашим братам, моїм братам, щоб борги перед державою закінчилися. Щоб ви згадали, що у вас є борги перед сім'єю, перед дітьми, перед онуками, перед коханою дружиною. Краще виконувати ці борги, ніж ті борги, які ми виконували далеко за межами нашої Батьківщини. На жаль, і на східному фронті понад двісті осіб, наших братів, вже загинуло», - сказав голова обласної спілки ветеранів Афганістану Павло Ментов.

«Коли я прийшов служити в Збройні сили і мене направили до Афганістану, прийнявши військову присягу, я зрозумів, що головне моє завдання - виконати військову присягу, щоб моя родина отримала мене додому живого, здорового. Війна не закінчує стріляти. Вона стріляє в наші душі, в наші тіла донині. Прикро, що знову військовий конфлікт на сході, де вже наші діти та внуки взяли до рук зброю і воюють там, захищаючи державу. І сьогодні я хочу сказати, що всі свої знання ми, як бойові побратими вже ветеранів АТО, віддамо усім хлопцям, які сьогодні йдуть виконувати військову присягу, захищаючи нашу рідну Україну. Її цілісність та незалежність», - розповів голова Житомирської міської спілки ветеранів Афганістану Юрій Панасюк.

Після промов люди вшанували пам’ять усіх загиблих хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятного знаку.

Фоторепортаж дивіться тут

Нагадаємо, влітку 2017 року Ментов коментував заяви активістів ГО ВПК «Айдар», які звинувачували його в антиукраїнських настроях.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі ходою з бронетранспортером вшановували воїнів-інтернаціоналістів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Ментов Афганістан війна  
Матеріали по темі