Місто

​Що зараз житомиряни думають про Революцію Гідності та чи будуть вшановувати пам’ять загиблих на Майдані

20 February 2018, 17:41

У День пам’яті учасників Героїв Небесної сотні, 20 лютого, ми вирішили запитати у житомирян, чи змінилося за чотири роки їхнє ставлення до подій на Майдані, що чекали від Революції Гідності та чи прийдуть сьогодні на майдан Корольова вшанувати загиблих активістів Майдану.

«Ставлення позитивне до того, що відбувалося. Тому що ті зміни потрібно було робити, але, на жаль, наші сподівання не збулися. У той час, як були події на Майдані, я не міг бути тут, я був не в Україні, і коли пройшов буквально тиждень, два, у співбесіді зі своїми партнерами з-за кордону я сказав наступне: хлопці, згадаєте мої слова, пройде іще трішки часу, і люди, тіла яких ще не встигнуть охолонути, а об їхню пам’ять витруть ноги. На жаль, воно так і сталось. Не залежно від відношення влади до того, що сталось, не залежно від відношення влади до пам’яті людей як загиблих, я вважаю, що вони робили праве діло, і їх потрібно пам’ятати завжди. Знаю про віче пам’яті о 18 годині, я і дружина будемо присутні», - каже Валерій Волосюк.


«Відстоювали в цілому цілісність своєї країни, а інакше б ми зараз як театральні ляльки були під керуванням іншої держави. На нашій фінансовій ситуації це сказалось, тому що країна втратила стабільність. Тому що зовнішня торгівля, скажімо, з нашим агресором призупинилась. Що сьогодні буде вечір вшанування Героїв Майдану, так як ми безпосередньо у цьому участь приймали тільки у Житомирі, і то формально, відповідно ми про це не знаємо», - говорить Олексій Пустовіт.

«Люди йшли з відповідною метою, люди хотіли чогось. Погано, що завершилось нічим. Шкода наших хлопців, які пішли потім у Донецьк, дуже багато там загинуло хлопців, багато хто лишився калікою. Шкода, що віддали Крим просто так. Просто почалось, бачите, з Майдану, а завершилось чотирирічною війною, і невідомо, коли вона завершиться. 20 лютого я знаю, свічка горить. Скоріше за все, запалю свічку на вікно, адже шкода людей, сімей, скалічені життя», - ділиться Олена Лисенко.

«Тоді якісь очікування були, на щось сподівались, у щось вірили, а зараз воно пасивно стало», - говорить Альона.

«Ми у школі працюємо, у школі провели віче пам’яті. Ще сьогодні день загибелі під Дебальцево наших кіборгів. Діти це пам’ятають, бо вони були тоді у 5 класі, коли це все відбувалось, зараз уже 9 клас. У них, мабуть, погляди лишились ті самі, тому що це діти, але вони пам’ятають і знають про це», - додає Інна.

«Людей шкода, будь-яка революція кимсь зроблена, а не народом. От і все. Для цього потрібно історію вивчати», - певен Сергій.

Нагадаємо, увечері 19 лютого у приміщенні колишнього кінотеатру «Жовтень» відбулась презентація тематичної інсталяції «Хронологічні події Майдану 2014. Погляд сьогодення».

Як повідомляв Житомир.info, 20 лютого житомирян запрошують вшанувати Героїв Небесної сотні, які трагічно загинули 4 роки тому на Майдані.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Революція гідності майдан небесна сотня  
Матеріали по темі