Події

З похолоданням у Житомирській області почастішали пожежі, у вогні загинув 50-річний чоловік

25 February 2018, 13:09

24 лютого в селі Крайня Деражня Новоград-Волинського району Житомирської області загинув 50-річний курець, а 25 лютого в Житомирському районі рятувальники гасили будівлі, які загорілись через несправність пічного опалення.

Про це 25 лютого повідомила прес-служба управління ДСНС в Житомирській області.

Так, 24 лютого о 23:12 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу у дерев’яному житловому будинку в селі Крайня Деражня Новоград-Волинського району. На момент прибуття вогнеборців вже горіла покрівля та частина житлового будинку.

«Бійці ДСНС зайшли у задимлене приміщення та в міжкімнатних дверях виявили тіло загиблого 50-річного чоловіка. Згодом було встановлено, що загоряння виникло у сусідній житловій кімнаті. О 23:52 пожежу локалізували. Задля запобігання повторному загоранню вогнеборцям довелося розбирати дерев’яні конструкції та постійно проливати їх водою. Тому остаточно ліквідувати пожежу вдалося о 03:10. Ймовірною причиною пожежі стало необережне поводження з вогнем під час паління», - інформують рятувальники.

Наслідки пожежі в Крайній Деражні, фото УДСНС:


25 лютого трапилися три пожежі в господарчих будівлях: в селах Клітчин, Дубовець та Кам’янка Житомирського району.

«О 06:29 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в цегляній господарчій споруді в с. Клітчин Житомирського району. Власників помешкання вдома не було. Сусіди помітили дим з-під даху та забили на сполох. Провівши розвідку, рятувальники встановили, що осередок пожежі знаходиться поблизу димового каналу, там горіло дерев’яне перекриття стелі», - інформує сайт.

Пожежу гасили 15 бійців ДСНС на автомобілях. О 07:14 загоряння локалізували, а о 07:58 ліквідували. Попередньо встановлено, що до пожежі призвело порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні пічного опалення, зокрема, відсутність протипожежної розділки в місцях прилягання димаря до горючих матеріалів стелі.

«Подібні займання господарчих споруд були ліквідовані також в с. Дубовець та Кам’янка Житомирського району. Загиблих та травмованих не виявлено. Як і в попередньому випадку попередня причина пожеж – порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації пічного опалення», - повідомила прес-служба.

Остаточні обставини всіх чотирьох подій встановлюють фахівці.




Фото УДСНС


Нагадаємо, жителів Житомирської області попереджали про стутєве похолодання з 25 лютого.

Як повідомляв Житомир.info, 25 лютого в житомирському готельно-розважальному комплексі «Волна» на Крошні сталася чергова пожежа: горіла лазня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа УДСНС жертва  
Матеріали по темі