Влада

Які обов’язки будуть у нових заступників мера Житомира та що робитиме після звільнення Матвій Хренов

1 March 2018, 21:58

На черговій сесії Житомирської міськради 1 березня депутати більшістю голосів підтримали звільнення заступника мера Матвія Хренова. Міський голова подякував йому за роботу та зауважив: попри звільнення Матвій Хренов на громадських засадах залишається його радником. Сам же звільнений зізнається: не жалкує, що пішов, адже зможе займатись своїм власним проектом, але сумуватиме за командою.

«Мені сумно, тому що я працював з дуже професійними людьми, я дійсно їм багато за що вдячний: і управлінням, і депутатському корпусу, але життя іде і йдуть зміни. У мене виникла дуже важлива особиста альтернатива. Це буде стосуватись сфери приватної медицини. Воно має відбутись, тоді можна вже буде про це говорити, я обов’язково про це розповім найближчими тижнями», - розповідає Матвій Хренов.


Новим же заступником мера з гуманітарних питань стала директор департаменту соціальної політики Вікторія Краснопір. Вже після голосування депутат Ірина Ярмоленко (фракція Радикальної партії Олега Ляшка) вирішила перевірити, наскільки новообраний заступник ознайомлений із програмою розвитку гуманітарного напрямку.

«В руках я тримаю програму розвитку гуманітарного напрямку міста Житомира на 2016-2017 роки за авторства Матвія Хренова. Пані Вікторіє, ви бачили цю програму?», - запитує Ірина Ярмоленко.

«Цього програмного документу я не бачила на даний час, але, звичайно, працюючи пліч-о-пліч з колегами з гуманітарного блоку я більш-менш розуміюся на тих актуальних питаннях, які в них є. Я буду працювати і в короткий термін буду намагатися якомога глибше опанувати питання усього гуманітарного блоку», - відповіла Вікторія Краснопір.

Журналістам Вікторія Краснопір зізналася, що стати заступником їй запропонували за кілька днів до сесії. Однак, запевняє: це не стане на заваді для вирішення проблемних питань. Зокрема і тих, які стосуються харчування дітей у школах.

«Це сталось у понеділок, на цьому тижні, абсолютно недавно. Тому, мені потрібно було зважити, подумати та прийняти рішення. У мене просто була низка прохань, які стосувались і соціальної політики, і майбутніх моїх дій на посаді заступника міського голови у разі затвердження. Якщо ви говорите про ту сферу, в якій постає питання харчування дітей, то за першою освітою я інженер-технолог громадського харчування. Хочеться встановити абсолютний паритетний діалог між системою освіти, міською радою, яка фінансує, батьками і дітьми», - каже Вікторія Краснопір.

Серед заступників мера з’явилась іще одна жінка – директор КП «Парк» Світлана Ольшанська, яка нині буде відповідати за надходження грошей до міської скарбниці.

«Основний напрямок моєї роботи буде надходження до бюджету коштів, також Агенція з розвитку міста, департамент реєстрації, Центр надання адміністративних послуг та інші дозвільні органи. Найголовніше буде надходження коштів до міського бюджету», - ділиться Світлана Ольшанська.

Нагадаємо, 26 лютого заступник мера Житомира з гуманітарних питань Матвій Хренов написав заяву на звільнення «за угодою сторін». Мер Житомира Сергій Сухомлин вважає його звільнення втратою для всієї команди.

Як повідомляв Житомир.info, на брифінгу 27 лютого мер не побажав озвучувати прізвище кандидата на посаду заступника мера з гуманітарних питань, яку звільняє Матвій Хренов, однак вдалося дізнатися, що це Вікторія Краснопір. Прізвище іншого кандидата в заступники – Світлани Ольшанської – обговорювали на депутатських комісіях за кілька тижнів до сесії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міська рада заступник мера Хренов Краснопір Ольшанська  
Матеріали по темі