Місто

Через російський «Газпром» житомирян просять обмежити споживання природного газу

2 March 2018, 12:58

Російський «Газпром» припинив постачання газу в Україну та обмежив тиск у газопроводах, які йдуть до Європи. У зв’язку з цим НАК «Нафтогаз України» просить людей економити споживання природного газу.

З цього питання 2 березня у Житомирі й зібралась комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Проговоривши можливі варіанти економії газу члени комісії вирішили: припинити до 7 березня начальний процес у школах, садочки працюватимуть у штатному режимі, хіба що можливе незначне зниження температури в групах. Що ж до лікарень та інших медустанов, то вони працюватимуть у штатному режимі.

«В Україні сталась надзвичайна ситуація, а саме: Російська Федерація припинила постачати в Україну газ та обмежила тиск транзитного газу, який іде на Європу. Це призведе до серйозних наслідків у споживанні газу і можливостям, аби у нормальному режимі отопити нашу соціальну сферу, отопити квартири жителів міста Житомира. Тому сьогодні стоїть питання обмежити споживання як природного газу, так і обмежити споживання і постачання теплової енергії. Нам з вами необхідно протриматися 3-4 дні, як від нас просить НАК «Нафтогаз України», щоб дочекатись весни, теплих днів, щоб споживання газу обмежити удвічі», - розповідає заступник Житомирського міського голови Сергій Кондратюк.

«Школи не будуть працювати в суботу, понеділок, вівторок, середу. Садочки, медичні установи будуть працювати. В штатному режимі єдине, що можливо на один-два градуси зниження температури, але в будь-якому випадку ці заклади будуть працювати. Якщо ми говоримо про позашкільну освіту, то це на розгляд викладачів, тому що є ті речі, які можливо проводити, а є ті, які неможливо проводити, батьки можуть вирішити індивідуально», - каже заступник Житомирського міського голови Матвій Хренов.

Члени комісії просять житомирян поставитись до цього з розумінням. Окрім того, кажуть: особливо хвилюватись і нічого. До того ж обіцяють, що забезпечать цілодобову роботу штабу з надзвичайних ситуацій, яка контролюватиме обмеження подачі природного газу та постачання теплової енергії й звітуватиметься в міськраду двічі на день – зранку та ввечері.

«Буде проводитися постійний контроль, як у дитячих садочках, так і лікарнях, школах, так і житлових будинках. Тому, жителям міста непокоїтись не потрібно. Дійсно, може бути на один-два градуси зменшення постачання теплової енергії», - говорить Сергій Кондратюк.

Як повідомляв Житомир.info, 1 березня на засідання РНБО обговорювалося питання щодо зменшення російським «Газпром» тиску в газопроводах. У «Нафтогазі» зазначили, що українцям потрібно протриматися всього 3-4 дні до потепління.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Газпром Хренов Кондратюк школа газ комісія  
Матеріали по темі