Місто

До кінця року в Житомирі на Чорновола планують добудувати чотириповерхову книгарню-кафе на орендованій ділянці

5 March 2018, 12:21

На перехресті вулиць Чорновола та Пушкінської у Житомирі до кінця цього року планують добудувати книгарню-кафе. Інформація про це міститься на інформаційному стенді будівельного майданчика. Загальна площа чотириповерхової будівлі – 1711 кв.м. І там вже пропонують в оренду приміщення.




Фото лютого 2018 року

На інформаційній дошці зазначено, що початок будівництва – квітень 2017 року, завершити планують у грудні 2018 року. Ось так виглядала ця будівля навесні 2015 року:


Знімок Google Street View, травень 2015 року

Замовник будівництва – ПП «Житомирська преса». Її засновниця, Ірина Тітова, прописана за однією адресою з Володимиром Тітовим. Він – засновник кількох громадських організацій та брат Віктора Тітова – головного редактора місцевої газети «Субота» та колишнього засновника ПП «Житомирська преса». Головний підрядник на будівництві – «Будівельно-монтажна фірма «Синевир2, проектувальник – ТОВ «ТАМ «Архіград».

Ця земельна ділянка була в оренді у підприємства з березня 2006 року. 9 січня 2011 року ПП «Житомирська преса» звернулося до Житомирської міської ради з клопотанням про продовження терміну оренди. За надання дозволу на продовження оренди депутати проголосували через більш ніж два роки – на сесії 3 травня 2013 року.


Скріншот з додатку до рішення Житомирської міської ради від 03.05.2013 року

А договір оренди цієї земельної ділянки підприємство уклало ще майже через два роки після рішення сесії – 6 лютого 2015 року. Таким чином, з подання клопотання про продовження договору оренди до підписання нового договору минуло повних 4 роки.

«Термін дії оренди рахується з моменту підписання та реєстрації договору оренди. В останніх рішеннях сесії Житомирської міської ради вказуються строки на підписання договору з моменту прийняття рішення, а за дотриманням цих термінів слідкують спеціалісти департаменту містобудування, раніше – спеціалісти управління у сфері земельних відносин. Законодавчо терміни підписання угод не обмежені, але змусити іншу сторону підписати угоду в найкоротші терміни – це, по суті, в інтересах міської ради, оскільки це надходження у бюджет», - пояснила колишній директор департаменту містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради Євгенія Черкасова.


Цікаво, що на публічній кадастровій мапі інформації про орендарів підприємства немає. Немає даних про новий договір оренди і у реєстрі речових прав на нерухоме майно, лише інформація про перший договір оренди від 2006 року та про об’єкт незавершеного будівництва площею 306,7 кв.м, право власності на який «Житомирська преса» зареєструвала ще у 2008 році.


Скріншот інформаційної довідки публічної кадастрової карти


Скріншот витягу з реєстру речових прав на нерухоме майно

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі біля «Дастору», на території колишнього заводу, можуть побудувати багатоповерхівки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: новобудова будівництво вул.Чорновола Тітов земля  
Матеріали по темі