Місто

Чи є сенс сортувати сміття – думка житомирян. Анонс програми «Тема дня»

6 March 2018, 15:26

Пластик - окремо, скло - окремо, папір - окремо. Із 1 січня 2018 року усі українці зобов’язані сортувати сміття. Так каже закон України «Про відходи», за порушення якого навіть передбачена система штрафів. Штраф за порушення такої норми для населення становитиме від 340 до 1360 грн. Однак, чи працює закон не на папері, а на практиці, чи готові житомиряни сортувати відходи, ми поцікавились у перехожих.

«Не все сміття, звичайно. Я взагалі цю ідею підтримую, але на чому хочу наголосити, то це на тому, що потрібно зробити інфраструктуру для цього. Якої зараз нажаль немає. Якщо буде розвинена інфраструктура, то будемо із задоволенням це робити. Тобто, зараз штрафи брати - це безглуздо», - каже житомирянин Дмитро Шутенко.


«Я його не сортую, тільки пластик. Тому що на сміттєзвалищі є розділення тільки для пластику, а все інше вони кидають разом. То який сенс? Мені здається, що треба змінити все в головах людей. Ми до цього не звикли. Хоч ми і центр Європи. Але мені здається, що пройде ще багато часу допоки ми всі докумекаємо, що треба робити так, а не інакше», - вважає житомирянин Олексій Власенко.

«Штраф, може бути і великий, але треба, щоб платили, щоб сортували, щоб був порядок», - переконана житомирянка Валентина Красевич.

«А який сенс його сортувати, якщо ящик загальний біля будинку? Добре, будинки посортовані. А далі виніс в загальний ящик. Забирає одна машина. І який сенс?» , - каже житомирянин Валерій.

«Перед тим, як штрафувати людей, для початку потрібно налагодити інфраструктуру. І вже тоді вводити штрафні санкції. Бо як же люди можуть це робити, не в кожному, наприклад, дворі усе це є», - розповідає житомирянка Анна.

«Біля мого будинку дійсно стоїть бак, де окремо треба кидати пластик. Якщо є пластикові пляшки, то я їх викидаю туди. Але немає такого, щоб скло окремо, папір окремо, інше окремо. Такого нажаль немає», - каже житомирянка Людмила.

Чи є сенс сортувати сміття в Житомирі, хто має слідкувати за дотриманням закону, та хто визначатиме кого і за що штрафувати? Ці питання ми поставимо заступнику Житомирського міського голови Сергію Кондратюку в прямому ефірі програми «Тема дня» на Житомир.info.

Початок ефіру о 17:00.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Кондратюк Тема дня ефір сміття сортування  
Матеріали по темі