Події

У «бурштиновій столиці» Житомирської області провели обшуки, знайшли 40 кг каміння

12 March 2018, 21:20

Прокуратура Житомирської області спільно з правоохоронцями провела в Олевську санкціоновані обшуки, під час яких вилучили 40 кг бурштину.

Про це 12 березня Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«12 березня 2018 року, у межах кримінального провадження, Коростенська місцева прокуратура спільно із працівниками управління захисту економіки в області та слідчого управління Головного управління Нацполіції в області провела санкціоновані обшуки в місті Олевськ Житомирської області. Під час обшуків в господарських приміщеннях приватних будинків двох олевчан правоохоронці виявили понад 40 кг незаконно видобутого бурштину», - повідомила прес-служба.

За даними прокуратури, процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом організації незаконного видобутку бурштину на території Олевського району здійснює Коростенська місцева прокуратура, місця скупок та незаконного зберігання коштовного каміння встановили під час досудового розслідування.

Зараз виявлене коштовне каміння вилучили, вирішується питання щодо подання клопотання до суду про накладення арешту на бурштин.

Досудове розслідування, яке проводить Овруцьке відділення поліції, триває, проводяться необхідні слідчі (розшукові дії), встановлюється причетність до зазначеного злочину інших осіб, - зазначає прокуратура.

Як повідомляв Житомир.info, у жовтні 2017 поліцейські УЗЕ затримали на околиці Олевська двох жителів Миколаївщини, які займались скуповуванням бурштину та вилучили пакети з камінням на загальну суму близько 10 тисяч гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бурштин старатель копач силовик  
Матеріали по темі