Події

​Житомирська область «поплила»: воду з десятків дворів відкачують насосами

14 March 2018, 17:01

Повідомлення про підтоплення подвір’їв у населених пунктах Житомирської області рятувальники почали отримувати з 11 березня. Через стрімке танення снігу та рясні дощі «поплили» обійстя у більшості районів і міст, а співробітники УДСНС підключилися до порятунку майна громадян.

За повідомленням прес-служби УДСНС, 11 березня їхні колеги відводили воду з території приватного домоволодіння у Коростені: прокопали рівчак, по якому вся вода збігла до канави. 12 березня працювали в Овручі, де з підтопленого підвалу в гаражі мотопомпою відкачали близько 5 кубометрів води.

Упродовж дня 13 березня та вранці 14 березня рятувальники отримали 5 повідомлень про підтоплення приватних домоволодінь.

За даними прес-служби, у смт Червоне Андрушівського району внаслідок прориву труби, що відходить від одного із підприємств, стічні води затопили присадибні ділянки селян на площі 10 соток. Бійці ДСНС за допомогою мотопомпи відвели понад 100 кубометрів води. В Олевську та Брусилові насосом пожежного автомобіля відкачали 50 та 120 кубометрів ґрунтових вод з городів. У Житомирі 14 березня рятувальники викачували воду з 2 приватних домогосподарств, розташованих на південній околиці міста. Там вода вже залила підлогу в оселях та підвалах.

Про підтоплення 14 березня написав і офіційний сайт міста Малин.

«Найбільше постраждали від води вулиці Петровського, Маяковського, Покровська, пров. Чехова, Філатова. На останній залито близько 40 сотих людських городів. Стічні канави, захаращені будівельним та побутовим сміттям, перетворилися на брудні озера. До того ж, дренажі господарі часто використовують при будівництві парканів, тож замість канав у них тепер нові паркани і залиті водою обійстя», - констатує влада Малина.

Не стільки на підтоплення, скільки на калюжі й болото на вулицях скаржаться й житомиряни. Своє невдоволення в основному виказують у соцмережі, додаючи відповідні фото. «Ні проїхати, ні пройти», «Куди дивиться влада?» - головні месиджі містян.

12 березня на сайті міськради з’явилася петиція, пов’язана з незадовільним прибиранням тротуарів.

«Декілька днів зберігається плюсова температура, тротуари просто тонуть у снігу і воді, і цим ніхто не переймається. І це центр міста, не говорячи про райони та прибудинкові території. Тому пропоную притягнути до дисциплінарної відповідальності, а саме - винести догани, усім керівникам комунальних ЖЕКів, відповідальним за відповідні території тротуарів, адже кожна ділянка за кимось закріплена, заступнику мера по ЖКГ», - зазначає автор петиції. Станом на 17 годину 14 березня звернення підписали 57 людей.

Нагадаємо, 5 березня в Житомирі почалася відлига, минулого тижня синоптики обіцяли потепління та дощі.

Житомир.info

Фото - УДСНС, сайт міста Малин:

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: підтоплення рятувальник УДСНС  
Матеріали по темі