Місто

​У День добровольця родичам та близьким героїв-житомирян вручили квіти

14 March 2018, 19:40

Близько сотні житомирян зібрались на майдані Корольова біля меморіального знаку Героям Небесної сотні. Люди прийшли, щоб вшанувати усіх воїнів-добровольців, які пішли на східний фронт, починаючи з 2014 року.

Під час мітингу ведучі зачитали прізвища загиблих добровольців та в знак пам’яті про них випустили в небо білих голубів. Поряд із цивільними житомирянами до меморіалу прийшли також кілька десятків житомирян, які добровільно зголосились брати участь у бойових діях проти агресора.


«2014 рік дійсно породив унікальне, з одного боку, трагічне, з іншого - героїчне явище: добровольчий та волонтерський рух. Хто ж такий доброволець? - питаємо ми в себе. Доброволець - це звичайна людина, в якої просто підвищене відчуття справедливості і небайдужості за долю оточуючих. 2014 рік показав, що українці відродились як нація. Тому що нація - це те поняття, коли відбувається боротьба за свої права», - звернувся до присутніх доброволець батальйону «Айдар» Михайло Сліпченко.

Після промов та богослужінь, які провели представники різних парафій, організатори мітингу вручили квіти рідним та близьким героїв-добровольців.

Фоторепортаж із відзначення Дня добровольця можна подивитись за посиланням.

Як повідомляв Житомир.info, у 2017 році на День добровольця під стіни ОДА громадські активісти принесли шини, а під час заходу житомиряни поклали квітів до пам’ятної стели на майдані Корольова.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День добровольця доброволець  
Матеріали по темі