Події

Житомирський патрульний побив чоловіка біля магазину, в управлінні проводять службове розслідування

17 March 2018, 14:52

Уночі 14 березня житомирські поліцейські побили відвідувача магазину, який бавився з собакою.

Про це увечері 16 березня у своєму фейсбук повідомила житомирська громадська організація «Перспектива».

«Займаємось захистом людини, яка потерпіла від жорстокого побиття патрульним поліцейським. Зі слів потерпілого: «У ніч з вівторка на середу (13.03-14.03.2018 р.) я знаходився в магазині, куди прийшли представники патрульної поліції, зробили мені зауваження, що я бавився з собакою, та почали виганяти мене на вулицю. Я попросив їх представитися та показати посвідчення, жетон, на що один із поліцейських виштовхав мене на вулицю та жорстоко побив. Наносив удари руками і ногами по голові та спині, поки я не впав та не втратив свідомість. Другий представник поліції просто стояла та спостерігала. Коли я прийшов до тями, поряд нікого вже не було, і я викликав швидку медичну допомогу, яка відвезла мене в лікарню. Патрульні поліцейські просто залишили мене на землі та поїхали», - йдеться в дописі ГО «Перспектива».


Сам потерпілий у коментарі Житомир.info 17 березня розповів, що подія сталася в магазині «Бон апетит» на вулиці Князів Острозьких у Житомирі.

«Виходить так, що у знайомого загубилася собака, і патрульні привезли її до магазину. Це алабай чи молода вівчарка, точно не скажу. Я зв’язався з господарем, щоб він забрав її, а сам тримав її за ошийник, гладив та забавляв, щоб вона знов не втекла. Вона була спокійною, гралася, не кидалася на людей. Патрульний зробив мені зауваження, щоб я вийшов з собакою надвір, але на вулиці йшов дощ, і я відмовився. Попросив його показати документи. Поліцейський почав виштовхувати мене разом з собакою з магазину. На вулиці він вдарив мене ногою, у нас сталася сутичка, я спробував зняти його на телефон і повернувся до магазину. Потім тримав двері і не пускав його до приміщення. Далі патрульний втратив над собою контроль і почав бити мене руками і ногами. Я знепритомнів, собака втекла», - розповів Микола.

Зі слів чоловіка, він не був п’яним і поводився адекватно. Коли отямився, був весь у крові. Самостійно викликав швидку, однак не дочекався її і пішов додому, а наступного дня відчув себе зле і поїхав до 2 міської лікарні на Богунії.

«У мене струс мозку, розсічена брова, розбитий ніс, садна та забої на обличчі, синець на попереку від гумового кийка, подряпані руки й ноги. Лікарі зняли побої і наполягали, щоб я лягав на лікування, але я відмовився, бо вдома в мене є власний пес і старенька бабуся. З довідкою від лікарів я поїхав у відділення поліції і написав скаргу на дії патрульного. Зі мною спілкувалися начальник управління патрульної поліції і начальник служби моніторингу. Додав відео з камер – одна знімала в магазині, одна знадвору. Зараз я погано почуваюся і після розмови з вами поїду до лікарні», - розповідає Микола.

Подію прокоментував речник управління патрульної поліції Житомирської поліції Ігор Іванюк.

«Дійсно, до управління патрульної поліції в Житомирській області звернувся громадянин, якого ніби побили поліцейські. За даним фактом зареєстровано заяву громадянина та ініційовано службове розслідування. Разом з тим, копії всіх документів направлено до прокуратури Житомирської області. Деталі за фактом побиття громадянина встановлюються», - повідомив він у коментарі Житомир.info.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2017 року житомирська поліція розслідувала бійку між тренером з кікбоксингу та патрульним поліцейським, яка сталася через дворового собаку і літнього перехожого.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: побиття патрульний поліція  
Матеріали по темі