Місто

Житомирські депутати та члени виконкому перевіряли якість виконання будівельних робіт в дитсадку № 58

19 March 2018, 20:10

Депутати Житомирської міської ради та члени виконкому 19 березня під час виїзного засідання спеціальної робочої групи перевірили облаштування дитячого садочку №58. Окрім закупленого обладнання у присутніх виникли питання і до якості виконання будівельних робіт. Зокрема, депутатів зацікавили роботи, які непередбачені проектом. Більшість питань були адресовані саме проектанту, який, однак, не прийшов на засідання. Тоді депутати переадресували ці запитання представнику технагляду.

«Ви дозволили закінчити внутрішні роботи, залишивши ці пороги. Ви ж чекали, що знову приїде комісія, ви чекали, що знову приїдуть депутати. Кого ви ще чекали? Що вам було потрібно для того, щоб ще в 2016 році, приступивши до своїх обов’язків технічного нагляду, зробити претензію стосовно цих порогів? При потребі – внести зміни і відкоригувати проектну документацію? Зробити його ще в 2016 році і лише потім «фарбувати губи». Я так розумію, що це має робитись. Ви ж «нафарбували губи», а про пороги кажете: вже закупили алюміній, зараз будемо «пудрити ніс», - обурювалась депутат Житомирської міської ради, голова гуманітарної комісії Наталія Леонченко.


Після години обговорення члени робочої групи так і не отримали відповідей на запитання, які були адресовані управлінню капітального будівництва та головному проектанту будівництва.

«Є працівники, які обіймають посади, давайте ви наступного разу прийдете і скажете: ми знайшли спосіб розпочати будівництво, переробити недоліки, для цього нам треба від вас таке й таке рішення, або ви маєте зробити те, те й те. Ми сидимо і за вас розбираємось із цими проблемами. Ми й так бачимо, що є проблема, давайте ви нам через тиждень скажете як ви її будете вирішувати», - запропонував член виконкому Руслан Годований.

Та навіть після узгодження дати наступної зустрічі пристрасті на засіданні комісії не вщухали.

«Два роки тому нас технагляд запитував: «Нам шашечки, чи їхати?» Так, нам «їхати», так, ми хочемо здати об'єкт, але ми хочемо здати об'єкт в такому вигляді, щоб тут нічого не загрожувало життю і здоров'ю дитини», - обурювалася депутат Наталія Леонченко.

Врешті, члени комісії домовились зустрітись наприкінці цього тижня і все-таки заслухати усіх виконавців будівельних робіт.

«Дійсно, є питання, які потребують термінового доопрацювання. Об’єкт дійсно довгоочікуваний, його потрібно здавати в найкоротший термін. Але здавати його потрібно без недоліків і усунути все те, що можливо зараз для усунення. Попередньо ми домовились в п’ятницю (23 березня) зустрітися, опрацювати питання якості робіт підрядника та проектанта, технічного нагляду. Тобто, звести всі сторони в одну розмову. І досягти якоїсь згоди стосовно того, хто винний та коли будуть усунуті недоліки», - сказала заступник Житомирського міського голови Вікторія Краснопір.

Як повідомляв Житомир.info, 13 лютого депутат міської ради Олександр Рибак розповів, що управління освіти хоче отримати з бюджету розвитку Житомира ще 5 млн 431 тис. грн на облаштування дитсадка №58, але вказана вартість інвентарю та обладнання викликає у подив та запитання. На брифінгу 14 лютого завідуюча дитсадком №58 та заступник начальника управління освіти Світлана Ковтуненко пояснювали, як складала списки інвентарю. 23 лютого 2018 року мер Сергій Сухомлин підписав розпорядження «Про проведення службової перевірки» щодо діяльності закладів освіти Житомира та прогнозував структурні зміни та кадрові рішення за результатами роботи комісії, яка проводить службові перевірки стосовно фірми «Тендер-гра», закупівлі м’яса та обладнання для ДНЗ №58. За пропозицією погоджувальної ради та депутатських комісій з розгляду сесії 1 березня зняли питання про закупівлю обладнання та інвентарю для дитсадка №58.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дитсадок комісія Леонченко Годований Краснопір  
Матеріали по темі