Події

Працівник міграційної служби в Бердичеві брала по 1000 грн за швидку видачу біометричних паспортів

20 March 2018, 13:37

На Житомирщині прокуратура спільно із правоохоронцями викрила керівника райсектора міграційної служби, яка «торгувала» закордонними біометричними паспортами.

Про це 20 березня Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«У вівторок, 20 березня 2018 року, прокуратурою Житомирської області спільно із управлінням захисту економіки та головним управлінням Нацполіції в області під час проведення негласних слідчих (розшукових) дій задокументовано факт одержання начальником Бердичівського районного сектора управління міграційної служби в області чергової частини неправомірної вигоди на суму 3500 грн. Правоохоронці затримали чиновницю сьогодні зранку, близько 10.00 год., безпосередньо у службовому кабінеті державної установи, що у м. Бердичів. Це друга частина неправомірної вигоди, яку 38-річна посадовець вимагала від бердичівлянки за прискорення та безперешкодну видачу закордонних біометричних паспортів для неї та її родичів», - інформує прокуратура.

Одержання першої обумовленої частини неправомірної вигоди керівником райсектора міграційної служби органи правопорядку зафіксували минулої п’ятниці, 16 березня.

Узагалі, посадовець за кожний офіційно проплачений біометричний паспорт встановила свій додатковий «тариф» - 1000 грн, - зазначає прокуратура.

Неправомірну вигоду вилучено, особу затримано у порядку ст. 208 КПК України, вирішується питання про обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 368 КК України під процесуальним керівництвом прокуратури області проводить слідче управління Головного управління Нацполіції в області.

Як повідомляв Житомир.info, 1 березня 2018 в Житомирі на хабарі у 3 тисячі гривень затримали 35-річного екзаменатора управління Держпродспоживслужби, який вимагав кошти за успішне складання екзамену.

Житомир.info

Фото прес-служби прокуратури:

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура міграційна служба біометричний паспорт хабар  
Матеріали по темі