Місто

В Житомирі продовжують рятувати безхатьків від обмороження та збираються створити соціальне підприємство

21 March 2018, 13:12

У Житомирі вже третю зиму жоден безхатько не загинув від обмороження і не відморозив кінцівки.

Про це на засіданні міськвиконкому 21 березня повідомив голови правління громадської організації «Милосердя», керівник благодійної організації «Міський центр обліку бездомних осіб» Владислав Паламарчук.

«Найголовніше, що цієї зими не замерзла жодна людина. Це вже третій рік поспіль, коли ніхто не замерз на вулиці і не відморозив кінцівки собі. Можна багато говорити, про проблеми, але хочу відмітити, що наш центр за підсумками роботи в 2017 році за даними Міністерства соціальної політики визнаний найбільшим центром в Україні, який працює саме з такою категорією людей. Не просто громадська організація, яка допомагає, а найбільший комунальний центр по кількості людей, які у нас стаціонарно знаходяться одночасно. Таку практику спільної роботи між громадською організацію, виконкомом та Житомирською міською радою, депутатським корпусом, можна назвати однією з кращих практик в Україні і цим можна пишатися і ділитися досвідом з іншими регіонами», - сказав Владислав Паламарчук.

За його словами, 2018 рік стане роком соціального підприємництва.

«Ми працювали минулого року над притулком. Це добре, але треба людину ще залучати до суспільно-корисної праці, тому ми спільно з департаментом соціальної політики вже розробили механізм створення соціального підприємства. Найближчим часом ми відкриємо майстерню по ремонту одягу, а з часом – благодійного магазина, де будуть працювати наші клієнти і заробляти собі на шматок хліба», - повідомив

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці 2015 року у Житомирі офіційно відкрили будинок благодійної організації «Міський центр обліку бездомних осіб», який безхатченки облаштовували власноруч. І з року в обласному центрі вже не облаштовують палаточні пункти обігріву для безхатьків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком Паламрачук безхатько  
Матеріали по темі