Суспільство

У Житомирській області більше тисячі людей з інвалідністю шукають роботу, – служба зайнятості

22 March 2018, 09:19

Щорічно, відколи служба зайнятості почала опікуватись питаннями зайнятості осіб з інвалідністю, кількість їхніх звернень зростає: якщо у 2006 році звернулось 792 особи з вадами здоров'я, то за 2017 рік допомоги у працевлаштуванні потребували вчетверо більше таких клієнтів – 3297 осіб. Кількість тих, для кого вдалось знайти роботу, за цей період теж зросла – з 270 до 743 осіб.

Про це інформує відділ інформаційної роботи Житомирського ОЦЗ.

«Упродовж січня-лютого 2018 року послугами центрів зайнятості в області користувались 1469 осіб з обмеженими фізичними можливостями. Працевлаштовано 91 людину з вадами здоров’я, причому третині з них (31 особі) робота була знайдена у перші дні звернень до набуття статусу безробітного. Ще 11 осіб були зайняті тимчасово - брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру. З метою підвищення конкурентоспроможності інвалідів з початку 2018 року 22 особи з обмеженими фізичними можливостями проходили навчання за направленням державної служби зайнятості за рахунок коштів Фонду ЗДССВБ та підприємств – замовників кадрів», - йдеться у повідомленні.

«В загальній базі оперативних вакансій Житомирської області цьогоріч було зареєстровано 197 вакансій, на які, за інформацією роботодавців, могли бути працевлаштовані інваліди. На сьогодні потребують працевлаштування 1039 осіб з обмеженими фізичними можливостями, які звернулись за допомогою до служби зайнятості. Основними перешкодами для працевлаштування людей з інвалідністю є відсутність транспорту, пристосованого для перевезення людей з важкими фізичними вадами, відмова роботодавців у прийнятті на роботу осіб з ускладненим здоров’ям, а також відсутність установ, що здійснюють професійну реабілітацію (адаптацію) осіб з інвалідністю», - зазначили у відділі інформаційної роботи.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці грудня 2017 року у службі зайнятості інформували про те, що Житомирська область шоста у всеукраїнському рейтингу з працевлаштування осіб з інвалідністю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: люди з інвалідністю служба зайнятості працевлаштування  
Матеріали по темі