Місто

«Година Землі» по-житомирськи: акустичні імпровізації та вимкнена підсвітка на будівлях у центрі міста

24 March 2018, 22:08

24 березня за двадцять хвилин до восьмої вечора у Центрі розвитку місцевого самоврядування в Житомирі тривають останні приготування до всесвітньої акції «Година Землі». Посеред імпровізованої сцени – стіл із свічками, музиканти налаштовують інструменти до еко-джему, а глядачі, яких зібралось близько півсотні, влаштовуються зручніше. Співорганізатор акції Ілля Грицанюк розповідає: «Година Землі» у місті розпочалась іще по обіді, з еко-лекторію, а от вечірня акустична імпровізація, а згодом і вимкнення підсвітки на будинку Трибеля – це своєрідний фінал дня.


«Житомир вже вчетверте долучається до всесвітньої акції «Година Землі». Традиційно буде символічне відключення світла. Ми почали святкувати «Годину Землі» іще о 15.00: проводили еко-лекторій для всіх бажаючих. Люди могли дізнатися, як правильно поводитися з відходами, як можна на цьому заробити. Нам розповідали, що робити з бездомними тваринами, говорили про формування еко-маршрутів, еко-стежок. Головний меседж цієї акції зашитий у її символіці «60+». Тобто, думати про довкілля 60 хвилин «Година Землі» та кожен день стільки, скільки можеш. Економити ті природні ресурси, які є вичерпними: економити воду, електрику, думати про те, що коли викидаєте сміття, то воно залишиться нашим нащадкам, думати про довкілля. А зараз буде така мистецька акція, як акустичний джем при свічках», - розповів Ілля Грицанюк.

«Це імпровізація. Ми просто зібрали музикантів, трошки апаратури, барабани, дарбука і має бути весело», - додає учасник акції «Година Землі» Андрій Гординчук.

Такі акції потрібно проводити не лише один раз на рік, а щодень піклуватись про екологію планети, - певен юний учасник акції Захар.

«Закликати людей, щоб економили світло, утилізовували батарейки. Я збираю батарейки, ще я збираю макулатуру та пляшки. Щоб зберегти нашу планету і допомогти людству», - каже Захар Сягровський.

Долучився до «Години Землі» й міський голова Сергій Сухомлин.

«Це більше для виховання, для майбутніх поколінь, для таких маленьких житомирян. Житомир багато робить у плані енергоефективності. Сьогоднішня подія для того, щоб вкотре звернути увагу житомирян на проблеми майбутнього Землі. Усі разом трішки заощадивши на освітленні, воді, ми зробимо нашу планету кращою для наших дітей», - зазначає Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

У рамках акції освітлення адмінбудівлях у центрі міста вимкнули.

Як повідомляв Житомир.info, 24 березня 2018 року о 20:30 хвиля «Години Землі» прокотиться планетою вже вдванадцяте, а для українців вона буде десятою. Тема цьогорічної кампанії – Connect2Earth («Злови зв'язок із Землею»).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Година Землі акція музикант свічка світло Грицанюк Сухомлин  
Матеріали по темі