Суспільство

Восени в Житомирську область знову приїде карта миру «Україна моя вишивана»

26 March 2018, 10:52

Улітку 2017 року жителі Житомирської області активно долучилися до всеукраїнської акції «Україна моя вишивана».

Про це 23 березня повідомив прес-центр Українського кризового медіа-центру з посиланням на керівника акції Тетяну Дяківнич.

«На вишиваній карті України 6600 людей уже поставили свій хрестик за мир у країні. Карта мандруватиме областями до липня 2018 року. Мета акції – об’єднати різні спільноти України для духовного процвітання країни. Акція стартувала 22 червня у Тернопільській області. Найбільше учасників долучились до акції у Хмельницькій, Житомирській та Чернівецькій області. До акції також долучилась Верховна Рада України та міністр культури», - повідомляє медіа-центр.

«До створення карти-оберегу долучились не лише професіонали, але і діти, і люди, які вперше тримали в руках голку», – розповіла Тетяна Дяківнич.

Після завершення акції у липні карта ще раз помандрує тим же маршрутом по всій Україні.

Як розповіла в коментарі Житомир.info директор Житомирської обласної бібліотеки для юнацтва Олена Люблянська, у Житомирську область карта прибуде орієнтовно у серпні 2018 року. Рухатиметься вона тими ж містами, що й минулого року: Коростень, Овруч, Житомир, Бердичів, і далі поїде у Вінницьку область.

Нагадаємо, у 2017 році житомирян запрошували на безкоштовний курс навчання українській вишивці: 20 технік, понад 100 швів.

Як повідомляв Житомир.info, до всеукраїнського Дня вишиванки 18 травня на пам’ятник Сергію Корольову в Житомирі одягнули вишиванку та влаштували ходу на майдані Соборному. Хто в які вишиванки був одягнений, дивіться тут. Також 18 травня 2017 в центрі Житомирі на шестиметровому полотні вишивали сорочку на богатиря Житоміра.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вишивка вишиванка вишивання  
Матеріали по темі