Місто

Мер Житомира розповів про ідею створення у місті спортивно-оздоровчої бази з гірськолижними трасами

26 March 2018, 15:46

У Житомирі може з’явитися спортивна-оздоровча база з гірськолижними трасами і велосипедними доріжками на схилах Тетерева.

Про це 26 березня на своїй сторінці у Facebook написав міський голова Житомира Сергій Сухомлин.

«Це проектна пропозиція щодо можливості створення спортивно-оздоровчої зони з гірськолижними трасами і велосипедними доріжками на схилах Тетерева. Як вам така ідея?», - написав Сергій Сухомлин.

Житомир.info вирішив більш детальніше дізнатися у мера, коли влада Житомира планує реалізувати цю проектну пропозицію.

«Про конкретні строки говорити зарано. Поки все це – ідеї. Але говорити про це потрібно, бо ті ж потенційні інвестори мають знати про наші плани, щоб узяти участь у цьому проекті. Спочатку нам треба зробити реконструкцію гідропарку та реконструкцію набережної вздовж Тетерева. З’єднати їх, зробити велике кільце вело- та пішохідних доріжок. І тільки після цього приступати до облаштування схилів з боку Зарічан лижними трасами і тому подібним. Все залежатиме від можливостей бюджету. Якщо нам зараз ЄС дасть по програмі секторальної підтримки 12,5 млн грн, плюс ми закладемо своє фінансування, то ми зможемо зробити реконструкцію гідропарку і частину велосипедних доріжок до парку Гагаріна. Це вже буде початок», - сказав Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, під час інтерв’ю, у січні 2018 року, мер Житомира сказав про те, що проект по набережній в парку вже готовий, на нього місто планує отримати фінансування від Європейського Союзу за рахунок грантових грошей за програмою секторальної підтримки України.

Як повідомляв Житомир.info, на початку липня 2017 року влада Житомира активно запрошувала містян взяти участь в опитуванні щодо набережної в парку.

В ефірі програми «Діалоги» 7 квітня 2017 року Матвій Хренов розповідав, що група спеціалістів та архітекторів розробляє та детально пропрацьовує концепцію нового пішохідного маршруту вздовж берега річки Тетерів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Сухомлин спортивна-оздоровча Тетерів  
Матеріали по темі