Події

Житомирські правоохоронці показали військову техніку, яка проходить по справі розкрадання

28 March 2018, 14:25

Під час розслідування пошкодження нафтопроводу в Новоград–Волинському районі Житомирської області правоохоронці вийшли на схему розкрадання спецтехніки. У результаті низки обшуків, які тривали близько двох тижнів, правоохоронці виявили та вилучили майже 200 одиниць військової техніки, яка по документам була або ж несправна, або ж призначена на запчастини. Проте, насправді, виявилося протилежне.

«Виявили ознаки розкрадання військової техніки. На деяких майданчиках, які належать у тому числі цивільним громадянам, було знайдено дуже багато одиниць техніки. Техніка з пошкодженими номерними знаками, шасі, кузовів. Для чого це зроблено – також запитання. І техніка, яка нібито вважається пошкодженою, або у неробочому стані, але ставиться акумулятор, заливається паливо і вона одразу з півоберта заводиться. Там ціла схема. Там і цивільні підприємці, і військові з невідомих військових частин, звідки зараз возиться ця техніка», - розповів начальник ГУНП в Житомирській області Вячеслав Печененко.


За інформацією правоохоронців, військову техніку намагалися реалізувати через інтернет-ресурси.

«Низка техніки вже продається на інтернет-ресурсах, і якраз вона продавалась від імені одного із власників майданчику, де було знайдено цю техніку. Зараз ми вже другий тиждень займаємось тим, що звозимо цю техніку на один майданчик, на який накладений арешт, для того, щоб взяти її під охорону. Далі слідчим шляхом будемо з’ясовувати звідки ця техніка взялась, кому вона належала», - наголосив начальник ГУНП.

Наразі, тривають спільні слідчі поліції та військової прокуратури.

«Справу по цій техніці передано до головного слідчого управління і військової прокуратури, які зараз слідчим шляхом з’ясовують походження цієї техніки, законність знаходження цієї техніки на тій чи іншій території. Зараз проводиться слідство», - зазначив Вячеслав Печененко.

Як повідомляв Житомир.info, 27 березня правоохоронці повідомили, що в Житомирській області у ході розслідування обставин пошкодження магістрального нафтопроводу вийшли на схему розкрадання військової техніки та транспортних засобів. Військовий прокурор Центрального регіону на брифінгу 27 березня заявив, що техніка, про яку йдеться, не є бойовою і взагалі не є військовою, наразі перевіряється обґрунтованість списання техніки, визначення її оціночної вартості та дотримання порядку її реалізації.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція спецтехніка БТР Печененко  
Матеріали по темі