Місто

У Житомирі перші класи «Нової української школи» облаштовуватимуть за рахунок міського та державного бюджетів

28 March 2018, 17:27

Житомирська міськрада планує обладнати 112 перших класів за проектом «Нова українська школа». Скільки коштуватиме таке оновлення, хто його фінансуватиме та що зміниться у класах та підходах до навчального процесу першачків після впровадження проекту, запитуємо у заступника Житомирського міського голови Вікторії Краснопір.

«З поточного року впроваджується державна реформа освіти, яка має назву «Нова українська школа. Ідея цієї системи полягає у тому, щоб забезпечити більший контакт з дітьми, контакт на рівних. Там заняття і на полу будуть проходити, і у ігровій формі, і таке інше. І в цьому новому навчальному році, який почнеться у вересні, 112 перших класів міста Житомира мають бути обладнані відповідно до цього проекту. Проект передбачає певні норми та рекомендації стосовно, наприклад, специфіки парт, стільців, дидактичного матеріалу, мультимедійного обладнання, комп’ютерної техніки. Управління освіти також готується до реалізації цього проекту безпосередньо у розрізі навчального процесу. Наскільки я знаю, вони проводили великий семінар із вчителями стосовно цього, де роз’яснювали підходи до «Нової української школи». Якби під нові методики - нове обладнання», - розповідає заступник Житомирського міського голови Вікторія Краснопір.

З повним переліком засобів навчання в початкові школі можна ознайомитись у наказі Міністерства освіти і науки України про «Нову українську школу». А от впроваджуватиметься цей проект шляхом співфінансування.

«В методиці, яка затверджена Міністерством освіти, визначено співфінансування. Тобто, не лише міський бюджет, а і державний бюджет. Міністерством освіти України співфінансування з боку батьків не передбачене», - каже заступник Житомирського міського голови.

У яку суму обійдеться проект, поки говорити зарано, - зауважує Вікторія Краснопір. Позаяк нині місцеве управління освіти ще підраховує кількість необхідного обладнання та інших засобів для запуску «Нової української школи» у Житомирі. За словами заступниці мера, точні підрахунки та, зрештою, й кошторис проекту планують представити вже на найближчій сесії міської ради.

Як повідомляв Житомир.info, 27 березня заступник мера Житомира пообіцяла усунути будівельні недоліки у дитсадку №58 та облаштувати 112 нових перших класів за проектом «Нової української школи». Як відомо, концепцію «Нової української школи» Уряд ухвалив 14 грудня 2016 року. 21 лютого цього року Кабінет міністрів затвердив Державний стандарт початкової освіти, за яким навчатимуться першокласники з 1 вересня 2018 року. За словами прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, учителі шкіл, в яких навчання в початкових класах здійснюється за стандартами Нової української школи, отримуватимуть не менше 20% надбавки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Краснопір школа освіта програма  
Матеріали по темі