Влада

«Кварцсамоцвіти» наполегливо хоче отримати дозвіл на розробку родовищ у Хорошівському районі Житомирській області

2 April 2018, 15:39

ПАТ «Кварцсамоцвіти» хоче отримати дозвіл на розроблення 1359 га родовищ, що знаходяться у Хорошівському районі Житомирській області.

Проект рішення сесії щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ПАТ «Кварцсамоцвіти» 2 квітня опублікований на сайті обласної ради.

«Розглянувши звернення Державної служби геології та надр України від 05.02.18 № 1946/03/12-18, враховуючи рекомендації постійної комісії обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів, обласна рада вирішила погодити надання спеціального дозволу на користування надрами публічному акціонерному товариству «Кварцсамоцвіти» з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки п’єзокварцу, кварцу, берилу та топазу Вишняківської і Дворищенської ділянок Південної та Центральної частини Волинського родовища, загальною площею 1359 га, що знаходяться у Хорошівському районі Житомирській області», - йдеться у проекті рішення.

Це вже не перший проект рішення щодо надання дозволу ПАТ «Кварцсамоцвіти», який розглядатимуть депутати облради.

25 травня 2017 року обласна рада відмовила у погодженні публічному акціонерному товариству «Кварцсамоцвіти» розширення меж спеціального дозволу на користування надрами від 28.11.14 № 4606 з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки п’єзокварцу, кварцу, берилію та топазу Вишняківської і Дворищенської ділянок Південної та Центральної частини Волинського родовища, що знаходиться у Житомирській області.

27 липня минулого року депутати облради відмовили у погодженні ПАТ «Кварцсамоцвіти» розширення меж спеціального дозволу на користування надрами від 28.11.14 № 4606 з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки, п’єзокварцу, кварцу, берилію та топазу Вишняківської і Дворищенської ділянок Південної та Центральної частини Волинського родовища на площу 1359,0 га, що знаходиться у Житомирській області.

Вже цього року, на сесії 7 березня обласна рада знову відмовила у погодженні надання спеціального дозволу на користування надрами публічному акціонерному товариству «Кварцсамоцвіти» з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки п’єзокварцу, кварцу, берилу та топазу Вишняківської і Дворищенської ділянок Південної та Центральної частини Волинського родовища, загальною площею 1359 га, що знаходяться у Хорошівському районі Житомирській області. Цим же рішенням депутати рекомендували Державній службі геології та надр України провести видачу спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки п’єзокварцу, кварцу, берилу та топазу Вишняківської і Дворищенської ділянок Південної та Центральної частини Волинського родовища шляхом проведення аукціону.

Нагадаємо, в червні минулого року голова облдераждміністрації Ігор Гундич відвідав ПАТ «Кварцсамоцвіти», яке займається переробкою каменесамоцвітної сировини та гранюванням ювелірних вставок.

«Спілкуючись із керівництвом компанії та оглядаючи цехи, Ігор Гундич зазначив, що влада відкрита і готова підтримувати нові ініціативи та ідеї щодо розширення виробництва, але і підприємство повинне мотивувати своїх працівників вищою заробітною платнею. Наразі ПАТ «Кварцсамоцвіти» – підприємство з іноземними інвестиціями, яке займається каменедобувною та обробною діяльністю. Зокрема, огранюванням ювелірних вставок, виробництвом товарів народного споживання і ювелірних виробів – намиста, сережок, сувенірів. Найчастіше це вироби та огранка кварцу, берилу, топазу. На підприємстві працює близько 70 осіб, які щодня виконують делікатну та тонку ювелірну роботу. На думку Ігоря Гундича, розширення виробництва компанії дозволить збільшити обсяги реалізації продукції як в Україні, так і за кордон. Крім цього, це сприятиме зростанню заробітної плати і, відповідно, збільшиться рівень надходжень до місцевих бюджетів за рахунок податків», - повідомляла прес-служба ОДА.

Як повідомляв Житомир.info, у вересні 2008 року Фонд державного майна затвердив план реструктуризації підприємства «Кварцсамоцвіти». Зараз Фонд держмайна – серед засновників підприємства, а кінцевим бенефіціарним власником є громадянин Республіки Кіпр Васілікі Аргіру.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада родовище копалини Кварцсамоцвіти  
Матеріали по темі