Місто

​У міській раді запевнили, що через відключення тепла житомирянам проведуть перерахунок

2 April 2018, 18:15

Опалювальний сезон у Житомирі продовжиться, і будівлям, які упродовж двох днів були без тепла, знову включать опалення.

Про це під час брифінгу 2 квітня зазначив заступник Житомирського міського голови Сергій Кондратюк.

«У нас першого квітня були відключені всі котельні «Житомиртеплокомуненерго». До сьогоднішнього дня котельні не постачали тепло споживачам міста Житомира, дитсадкам, школам. Зранку ми проводили моніторинг температури наших дитсадків і шкіл, температура несуттєво знизилася. Мінімальна температрура, яка була зафіксована у приміщеннях - це 15-17 градусів, у деяких закладах вона не падала нижче 20 градусів», - зазначив Сергій Кондратюк.


Посадовець зазначив, що відключення було пов’язане зі змінами постанови №187 і відсутністю додаткової угоди між НАК «Нафтогаз» та «Житомиртеплокомуненерго».

«У неділю тепловики підписали додаткову угоду з НАК «Нафтогаз Україна», і сьогодні вранці директор «Теплокомуненегро» (Дмитро) Рогожин виїхав у НАК «Нафтогаз Україна», щоб отримати з їх боку підписану угоду. Угода була підписана, на сьогодні ми отримали дозвіл розпломбувати наші котельні. О 16 годині працівники «Теплокомуненерго» і «Житомиргазу» приступили до розпломбування котелень, а значить, наша теплова організація також приступить до подачі теплової енергії всім споживачам Житомира», - сказав Сергій Кондратюк.

Він запевнив, що житомиряни, у чиїх будинках не встановлені теплові лічильники, можуть розраховувати на проведення перерахунків.

«Там, де нема лічильників, обов’язково буде проведений перерахунок. Там, де стоять лічильники у будинках, вони покажуть відсутність теплової енергії. У цьому плані проблем не буде, не хвилюйтеся», - заспокоїв Сергій Кондратюк і зазначив, що зазвичай виконавчий комітет Житомирської міської ради розглядає питання закінчення опалювального сезону, коли упродовж трьох діб температура повітря не опускається нижче 8 градусів.

«Як тільки температура підніметься до такої відмітки, то буде відповідне розпорядження виконавчого комітету Житомирської міської ради», - додав він.

Нагадаємо, з 16 години 2 квітня котельні міста поступово підключають до тепла.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: газ котельня ліміт опалювальний сезон  
Матеріали по темі