Події

​У селі Житомирської області мати винесла з пожежі трьох дітей, ще двоє загинули

3 April 2018, 10:49

У Малинському районі Житомирської області майже вщент вигорів дерев’яний будинок, господарка якого не змогла врятувати двох дітей 2015 та 2017 років народження.

Про це 3 квітня написав сайт управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Житомирській області.

За даними УДСНС, 3 квітня о 01:50 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в приватному житловому будинку в с. Сичівка Малинського району. На місце події виїхали фахівці 30-го державного пожежно-рятувального поста смт Чоповичі. Горів дерев’яний будинок. На допомогу покликали рятувальників з Хорошівського району.

«До приїзду вогнеборців господарка встигла вибратися з палаючої оселі та врятувати трьох своїх дітей. Ще двох, на жаль, вона винести не змогла – усі діти неповнолітні. Трохи згодом жінка розповіла, що прокинулася від їдкого диму, який вже охопив увесь будинок. Діти спали у різних кімнатах, тому власниця почала шукати та будити їх. Вийти з оселі через вхідні двері вже було неможливо, оскільки шлях до них був відрізаний вогнем. Разом із старшими дітьми 2002, 2008 та 2012 років народження, жінка розбила вікно і вибралася на свіже повітря. Через сильну задимленість двох найменших вона не знайшла», - повідомляє прес-служба.

О 02:27 вогнеборцям вдалося локалізувати пожежу. На ліжку в одній із житлових кімнат бійці ДСНС вивили бездиханне тіло хлопчика 2015 року народження. Далі в сусідній кімнаті, в колисці, вони знайшли тіло ще одного хлопчика – 2017 року народження. О 07:25 пожежу ліквідовано.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Житоирської області, за вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст. 270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Призначено низку експертиз. Попередня причина пожежі – загорання електропроводки.

Як повідомляв Житомир.info, 29 та 31 березня 2018 року в Коростені вогонь забрав життя двох місцевих жителів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа рятувальники УДСНС жертва  
Матеріали по темі