Місто

​У Житомирі працює ЦНАП, який перший в області почав оформлювати пластикові закордонні паспорти

5 April 2018, 09:17

Центр надання адміністративних послуг Житомирської райдержадміністрації на вулиці Лесі Українки, 1 у Житомирі – перший в області ЦНАП, де можна оформити біометричний закордонний паспорт та id-картку.

Про це 4 квітня повідомила прес-служба Житомирської ОДА з посиланням на Житомирську РДА.

«Перший біометричний паспорт тут оформили у лютому. Щодня до Центру надання адміністративних послуг приходить близько 50 громадян. Переважно – це жителі Житомирського району. Проте біометричний закордонний паспорт тут можуть отримати всі, незалежно від місця проживання», - інформує прес-служба.

«Id-картки ми видаємо тільки жителям району, бо там має значення місце проживання. А біометричні паспорти ми надаємо всім, незалежно від місця проживання. Ми – перший ЦНАП, який надає цю послугу», – каже начальник ЦНАПу Ігор Палій.

Оформлення біометричних паспортів – найпопулярніша послуга. За нею приходять більше половини усіх відвідувачів. Надає ЦНАП також консультації із земельних питань. Для цього налагоджена співпраця з міськрайонним управлінням Держгеокадастру. Для зручності клієнтів тут поставили термінал оплати послуг.

За березень поточного року ЦНАП Житомирської райдержадміністрації надав послуг на 98 тисяч гривень.

Нагадаємо, житомирський ЦНАП за рік отримав більше 50 тисяч звернень, найбільше – щодо будівництва та землі.

У 2017 році більше 33 тис. осіб у Житомирській області отримали паспорт України у вигляді ID-картки, більше 89 тисяч – закордонний.

Як повідомляв Житомир.info, місто Новоград-Волинський Житомирської області отримає 18 млн грн державної субвенції для будівництва ЦНАПу в форматі «Прозорого офісу».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЦНАП прозорий офіс ID-картка біометричний паспорт  
Матеріали по темі