Влада

У Баранівському районі мобільна група навідала боржників, які заборгували дітям 60 та 80 тис. грн аліментів

11 April 2018, 11:49

Днями відбувся черговий виїзд мобільної групи з ліквідації заборгованості з виплати аліментів у Баранівському районі.

Про це інформує головне територіальне управління юстиції у Житомирській області.

«В одного з боржників, який не сплатив своїй дитині майже 60 тисяч гривень, державні виконавці описали майно, кошти від реалізації якого на електронних торгах підуть в рахунок погашення боргу неповнолітній дитині. Відносно іншого боржника, борг перед дитиною якого становить майже 80 тисяч гривень, було складено протокол про адміністративне правопорушення. Після винесення відповідного рішення судом чоловіку доведеться попрацювати на суспільно корисних роботах, кошти за які отримає його дитина. Ще два горе-татусі, як з’ясувалося, перебувають у місцях позбавлення волі. Тож усі виконавчі документи будуть скеровані за місцем відбування ними покарання», - йдеться у повідомленні.

«У той час, коли мобільна група працювала в населених пунктах Баранівського району, за сприяння об’єднаної територіальної громади міської ради в самому райцентрі було встановлено білборд (вул. Звягельська) із красномовним нагадуванням автомобілістам, які «забули» про своїх дітей та мають заборгованість з аліментів, сумлінно виконувати свій батьківський обов’язок. А для того, щоб деякі місцеві жителі більше знали про відповідальність, яка настає у разі несплати ними аліментів, та який є порядок нарахування заборгованості за цими виплатами, члени мобільної групи провели прийом громадян, які звернулися до них за роз’ясненнями», - зазначили у юстиції.

Нагадаємо, з початку лютого, і аж до кінця березня 2018 року жителі Житомирської області сплатили понад 5,5 млн грн боргу по аліментах.

Як повідомляв Житомир.info, після усного попередження житомирянин, який заборгував більше 160 тис. грн аліментів майже за три роки, сплатив суму в повному обсязі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Баранівський район аліменти борг  
Матеріали по темі