Місто

Родина Ільницьких розповіла, як виховує трьох донечок – сестричок загиблого в АТО «кіборга»

11 April 2018, 17:27

Майже рік тому чи не вся Україна говорила про народження трьох сестричок загиблого Героя – «кіборга» Дмитра Ільницького з Житомира. Тоді, у 2017 році, привітати Лілю та Андрія Ільницьких з народженням трійні під пологовим зібралось більше півсотні людей: громадські активісти, військовослужбовці, ба навіть можновладці. Останні обіцяли допомагати у вихованні дітей не словом, а ділом. Батьки ж дівчаток обіцяли виховувати своїх Машуню, Сашуню та Дашуню справжніми україночками.

Аби дізнатись, як склалось життя родини Ільницьких рік по тому, ідемо до них у гості. Батьки з малечею якраз вийшли на обідню прогулянку. Ліля та Андрій розповідають: донині тісняться у однокімнатній квартирі, бо куплену за кошти міського бюджету квартиру у новобудові ще не добудували. Проте, подружжя сподівається, що найближчим часом їхні омріяні квадратні метри таки стануть реальними.


Ільницькі зізнаються: рік видався нелегким, однак усмішки донечок затьмарюють усі труднощі. Наразі подружжя зосереджене на вихованні своїх красунь, кожна з яких вже показує свій характер.

«Маша у нас цілеспрямована, вона довго намагалась сама сісти, вона цього прагнула сама, і вона найпершою пішла. Її сестричка-близнюк Даша більше мрійниця, лінива. Наприклад, коли потрібно було сідати – вона сиділа, а як потрібно було піднятися, то вона впаде і чекає поки її перевернуть. Саша у нас найдобріша, дуже чуйна. У неї особлива така харизма, вона дуже привертає увагу, вони усі привертають увагу, але вона якось особливо. Саша у нас дуже на Діму схожа, зовні схожа, рисами характеру. Вона як плаче, то у неї, як у Дімочки, сльози градом сиплються, а у Даші з Машою не так», - розповідає мама трійні Лілія Ільницька.

Матуся Ліля зауважує: дівчатка водночас і різні, й однакові. Особливо у музичних вподобаннях.

«Вони реагують поки лише на пісеньки, пісні у нас лише українською, про Україну. Є кліп, там хлопчик співає один «Я люблю свою країну» і вони затихають, вони слухають його, дивляться на вишиванку», - каже матуся трійні.

Здебільшого, за словами Ільницьких, доводиться самим вправлятися з дітьми, але від допомоги не відмовляються.

«Допомагає Дімин замкомбата Володя Красота і Марина, його дружина. Марина – хрещена Саши. Вони завжди поруч, допомагають», - говорить татко Андрій Ільницький.

«Волонтер Роман Донік, Лариса Василівна Вовкогон з чоловіком, дуже допомагають Дімині друзі. Вчора до нас приходили громадські діячі, обіцяли нам допомогти з ремонтом, побачимо. Багато можна говорити, на когось ображатись, комусь дякувати, усіх так одразу й не згадаєш. Вони самі нам пропонують допомогу і ми їм за це дуже вдячні», - додає Лілія Ільницька.

Вже завтра, 12 квітня, трійнята святкуватимуть свій перший день народження і так як іменинниці поки не в змозі замовити собі подарунок, запитуємо у батьків: що їм нині найнеобхідніше. Батьки віджартовуються: не завадила б автівка. Серйозно ж кажуть: головне – щоб діти були здоровими.

«Щоб на дачу було на чому їздити», - жартує Андрій Ільницький.

«Чотири колеса – це важливо, але це не головне. Для нас головне, що діти є і щоб вони були здорові і, звичайно, - переїхати до квартири. А побажання... Ми раді всьому», - зазначила Лілія.

Нагадаємо, родина Ільницьких у 2014 році втратила єдиного сина: «кіборг» 95-ї бригади Дмитро Ільницький помер у лікарні Красноармійська від поранень, отриманих під час обстрілу «градами». 12 квітня минулого року в житомирському перинатальному центрі мама загиблого героя АТО, 48-річна Лілія Ільницька народила трійню. На сесії 20 квітня 2017 року житомирські депутати проголосували за виділення 1,2 млн грн на квартиру родині Ільницьких, а в травні сестричкам загиблого «кіборга» нарешті передали візочок для трійнят.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Ільницькі трійня кіборг  
Матеріали по темі