Місто

Житомирські комунальники почали латати розбиті після зими дороги обласного центру

11 April 2018, 18:56

Житомирські комунальники розпочали латати дороги після зими. Попри те, що житомирський асфальтний завод ще не запрацював, у комунальне підприємство «УАШ» знайшло можливість отримати гарячий асфальт для ремонту найбільш важливих ділянок. В першу чергу три бригади одночасно розпочали роботи на вулиці Східній, в центрі міста та на Західному шосе.

За словами керівника підприємства, підготовчі роботи його розпочалися ще два тижні тому, щойно дозволила погода.

«Цих два тижні ми працювали на проїзних вулицях, на яких ходить громадський транспорт, щоб зробити великі аварійні ями, які виникають після зими. Вони виникають, як правило, через перепади температури: замерзання, потім розмерзання, постійні повторювання циклів, і дають оцей ефект, коли асфальт просто ламається», - пояснив директор КП «ЖУАШ» Сергій Янушевич.


Він розповів, що в першу чергу перед дорожниками стоїть завдання залатати ями на дорогах, які можуть пошкодити приватний та громадський транспорт.

«Для того, щоб люди їздили і не відчували дискомфорту, ми зробимо хоча б аварійний, ямковий ремонт. З великим поточним ремонтом ми будемо заходити десь за два тижні. Але на наступному тижні ми вже плануємо залучати великі механізми, які будуть фрезерувати асфальт великими картами. В нас вже готові асфальтоукладники, які будуть вкладати асфальт у вирізані ділянки. Ми хочемо вирізати великі ділянки повністю, щоб робити це не клаптиками метр на метр, а робити великими ділянками 10 метрів на 6 метрів. Таким чином ми плануємо працювати вже з наступного тижня і вже починати підготовчі роботи: саме фрезерування, підготовка, підняття люків на деяких діяннях. Першочергово ми зараз плануємо, хоча дехто може сказати, що ця вулиця не важлива, але є вулиця Промислова, якою збираються запустити тролейбус. Причому запустити до травневих вихідних. Тому перед нами стоїть задача привести її в більш-менш нормальний стан для того, щоб забезпечити нормальний проїзд тролейбусу. Після того ми виходимо на проспект Незалежності, на вулицю Князів Острозьких, далі ми виходимо на деякі ділянки Бердичівської. У нас є цілий список. Там три десятки вулиць, котрі потребують першочергового ремонту», - каже Сергій Янушевич.

Комунальники зізнаються: справитись самотужки їм навряд чивдасться. Тому вже ведуть перемовини із підрядниками.

«Це місцеві компанії. Сьогодні ведуться переговори і вже укладено договори з компаніями «Асфальт Плюс», компанія «Урарту» готова зайти, з ШБУ-19 так само ми ведемо перемовини, також компанія «Проспект». Це всі житомирські компанії, які зараз можуть допомогти нам в максимально швидкі строки зробити поточний ремонт основних вулиць. Коштів виділено на цей рік 11,4 млн гривень. Цих коштів недостатньо. Міська влада обіцяє, що додатково виділятиме нам гроші, як це було зроблено в минулому році, коли майже 5 млн ми додатково отримали. Я так думаю, що цих коштів нам вистачить до середини літа. А там далі, якщо міська влада виділить додаткові кошти, то ми зможемо зробити набагато більше ніж ми запланували», - розповідає директор УАШ.

Дорожники обіцяють: роботи з ремонту доріг пожвавляться вже з початку наступного тижня. Саме з понеділка, 16 квітня, в Житомирі планують запустити асфальтний завод.

Нагадаємо, на брифінгу 13 березня мер Житомира розповів, які вулиці капітально відремонтують цього року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дорога ремонт УАШ Янушевич  
Матеріали по темі