Місто

Житомирський водоканал планує на дві доби обмежити водопостачання у місті

12 April 2018, 11:12

У Житомирі на дві доби водоканал планує обмежити водопостачання у місті.

Про це Житомир.info 12 квітня повідомили житомиряни та надіслали фото оголошення.

«20 квітня з 23 години по 17 годину 22 квітня відбудеться обмеження водопостачання води по місту. Це необхідний крок для зменшення аварійних ситуацій, підвищення тиску в мережах міста та покращення якості води. Дякуємо за розуміння», - йдеться в оголошенні.


Житомир.info вирішив поцікавитися у директора КП «Житомирводоканал» Андрія Нікітіна, у зв’язку з чим виникла така необхідність – обмежити тиск води у місті.

«На меті у нас є дві важливі речі: це врізка нової насосної станції другого підйому, реконструйованої. Для того, щоб зробити цю важливу врізку – це два нових насоси, потрібно зупинити місто. І окрім того, у нас на складі є багато арматури нової, яку ми закупили минулого року, яку потрібно зараз встановити для того, щоб ми менше відключали воду житомирянам в разі якогось великого пориву. Що воно дасть людям? Після того, як ми зробимо врізку, десь ближче до середини травня ми запустимо нову насосну станцію. Люди отримують більший тиск в центрі міста, і ми не будемо знижувати тиск з 23:00. Друге – це збереження та економія електроенергії, і третє – ми розраховуємо на зменшення поривів. Проте, наступного тижня дати зупинки водопостачання можуть бути і дещо змінені. Якщо відбуватимуться якісь планові зміни – житомиряни завчасно будуть попереджені» - сказав Андрій Нікітін.

Як повідомляв Житомир.info, житомирський водоканал за місяць зумів зменшити борг за спожиту електроенергію на 1 млн 221 тис. грн. У березні місяці борг водоканалу становив 19 730,7 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Нікітін водоканал вода  
Матеріали по темі