Здоров'я

​Міська рада виділила гроші на закупівлю вакцини від сказу, яку житомирянам колотимуть безкоштовно

12 April 2018, 11:16

Міську Програму розвитку охорони здоров’я доповнили пунктом щодо профілактики сказу і виділили на це 624 тис. 860 грн.

Таке рішення ухвалили на черговій сесії Житомирської міської ради 12 квітня.

«Погоджувальна рада та постійна комісія з соціально-гуманітарних питань рекомендують доповнити міську цільову Програму розвитку охорони здоров’я на 2018-2020 роки завданням 14 «Попередити можливі смертельні випадки осіб, що зазнали укусів, подряпин, ослизнення хворими або підозрюваними щодо захворювання на сказ тваринами», 14.1 «Проведення лікувально-профілактично імунізації осіб, що зазнали укусів, подряпин, ослизнення хворими або підозрюваними щодо захворювання на сказ тварин», передбачити в Програмі 624,86 тис. грн на виконання даного заходу», - зачитав мер Сергій Сухомлин.

Цю пропозицію депутати підтримали. Вони також проголосували за рекомендацію погоджувальної ради доручити управлінню охорони здоров’я опрацювати питання щодо забезпечення наявності в мережі КП «Фармація» вакцин проти сказу в кількості 10 доз в аптечних пунктах, розташованих у двох міських лікарнях. На це виділили 100 тис. грн.

«Прошу надати можливість лікарям відмовляти мешканцям інших населених пунктів і зазначити в проекті рішення, що дані препарати мають використовуватися тільки для забезпечення потреб мешканців Житомира, а інші можуть їх купити в КП «Фармація». Це пропозиція нашої гуманітарної комісії», - зазначила голова фракції Опозиційного блоку Наталія Леонченко, яка очолює гуманітарну комісію.

Пропозицію використовувати безкоштовно вакцину проти сказу лише для житомирян більшість підтримала: «за» проголосували 25 депутатів з 39 присутніх (всього у міській раді 42 депутати).

Як повідомляв Житомир.info, в 2017 році в Житомирській області виявили півсотні скажених тварин. У лютому 2018 року через укус дикої тварини пенсіонер з Черняхівського району опинився у лікарні, медики повідомили - вакцина проти сказу закінчилася.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міська рада сесія вакцина сказ  
Матеріали по темі