Місто

На дві доби у Житомирі відключать воду, проте фонтан на Михайлівській все ж запустять

20 April 2018, 10:09

У Житомирі 20 квітня з 23 години по 17 годину 22 квітня буде відключене водопостачання.

Зранку, 20 квітня, Житомир.info вирішив уточнити у директора КП «Житомирводоканал» Андрія Нікітіна, чи дійсно воду у місті відключатимуть у зазначений період.

«Все залишається саме так, які і планували. Воду відключатимуть з 23:00 20 квітня і по 22 квітня до 17:00. Хочу наголосити, що це необхідний крок для зменшення аварійних ситуацій, підвищення тиску в мережах міста та покращення якості води», - сказав Андрій Нікітін.

Варто зазначити, що 21 квітня у Житомирі на Михайлівській планується урочисте відкриття фонтану, тому Житомир.info поцікавився у головного архітектора міста Юрія Безбородова, чи не «зірветься» урочиста подія через відсутність води в місті.

«Як працюють фонтани? Вода набирається з мережі у чашу фонтану, з якої насоси її забирають та під тиском викидають у повітря. Потім вода знову повертається у чашу, і так по кругу. Іншими словами, фонтан – це велика ванна. Кран відкривають тоді, коли рівень води зменшився. Так що, у нашому випадку, фонтан не залежить від водопостачання, принаймні день-два зможе працювати автономно», - ­розповів Юрій Безбородов.

Нагадаємо, 21 квітня у Житомирі відбудеться «церемонія відкриття фонтану на вулиці Михайлівській» - з 11:20 до 12:20 за участю віце-прем’єр-міністра.

Як повідомляв Житомир.info, увечері, 18 квітня, комунальники протестували розконсервований після зими фонтан на Михайлівській, який мають запустити у суботу, 21 квітня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Нікітін Безбородов вода фонтан водоканал Михайлівська 
Матеріали по темі