Місто

​Діти з Донеччини перед від'їздом додому зустрілись з мером Житомира

20 April 2018, 13:13

Вихованці Мар'їнської дитячо-юнацької спортивної школи Донецької області зустрілись із Житомирським міським головою Сергієм Сухомлиним. Упродовж тижня діти перебували в Житомирі, відвідували різні екскурсії та бували в гостях в різних навчальних закладах міста. Перед від'їздом додому вони зустрілись із мером та розповіли про свої враження від гостювання.

За словами Сергія Сухомлина, Житомир радо відгукнувся на прохання тренера ДЮСШ, який кілька років тому тимчасово проживав у Житомирі разом із родиною.



«Хотілося показати дітям перспективу України і підтримати їх у цей непростий час, перш за все морально. Показати, що є інше життя. Тому що діти живуть в стані стресу вже кілька років. Відгукнувся житомирський бізнес, і наші служби прийняли цих діток. Весь тиждень був розписаний, і ми не витрачали з міського бюджету практично гроші на харчування, проживання, тому що нам забезпечили спонсори. Ми проговорили те, що дійсно в школі не було декілька років опалення, я думаю, що ми зараз попрацюємо з такими ж спонсорами, зберемо спортивний інвентар, зберемо все, що потрібно школі і зробимо візит у відповідь, приїдемо до них. Підтримаємо їх на місці і зробимо такий подарунок від Житомира», - розповідає Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

«Насправді ми так не відчуваємо війну, і коли бачимо людей, які приїхали звідти, звичайно, усі хочуть допомогти, запитати, як там у вас, і максимально оточити якоюсь опікою і увагою. Саме так і було. Тому що деякі діти не пам’ятають мирної країни. Їм було по три-чотири роки, коли почалась війна. І вони не знають, як це - отак просто гуляти по місту. Вони були вражені, що в Житомирі світло горить вночі. Тому що в них світло вимикається ввечері. Ми намагались оточити їх увагою та любов’ю. Я думаю, що вони запам’ятають Житомир дуже позитивно», - каже начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Ірина Ковальчук.

«Спершу було якось незвично, коли тебе зустрічають з таким подивом, що ти якийсь особливий. Як ми. А потім потихеньку почав звикати і згадувати, що таке тогочасне життя. Сподобалося мені тут все. Будівлі, люди добрі, ставилися до нас з добром. Немає такого, що мені не сподобалося. Мені тут все подобається», - поділився враженнями вихованець Мар’їнської ДЮСШ Ярослав Дубченко.

«Я тут жив два роки. І у мене, і в моєї сім'ї залишилися найтепліші спогади і про Житомир, і про людей. У мене тут з'явилося багато друзів. І наша поїздка в черговий раз підтвердила те, що Житомир як місто і житомиряни як люди - одні з найбільш добродушних, люблячих і чуйних. Мене це дуже порадувало, наших дітей теж. Дуже приємне сонячне місто. І зовні, і зсередини. Серця людей - дуже добрі», - каже тренер Мар’їнської ДЮСШ Олександр Безродний.

Нагадаємо, 24-25 квітня підлітки з Донецької області покажуть у Житомирі виставу про війну.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Мар'їнка ДЮСШ мер Сухомлин  
Матеріали по темі