Місто

​Не передали ключі й паролі: у Житомирській міськраді пояснили, чому відеокамери «Безпечного міста» досі не запрацювали

26 April 2018, 09:40

Станом на 25 квітня Житомирська міська рада не може контролювати доступ до системи відеоспостереження «Безпечне місто», бо приватна компанія, яка допомагала її налагоджувати, досі не передала ключі та паролі Міському інформаційному центру.

Про це під час брифінгу 25 квітня повідомив радник міського голови Житомира Олександр Черняхович, - поінформувала прес-служба міськради.

«У нас немає ні ключів, ні паролів, ні доступу до камер. Все це залишилося у організації, яка допомагала впроваджувати проект «Безпечне місто». Вже близько трьох місяців триває процес передачі всієї документації на Міський інформаційний центр. Організація затягує цей процес. Треба віддати їм належне – вони допомагали нам налаштовувати цю систему, виконали свою задачу, ми їм заплатили. Зараз у нас вже є спеціалісти, і ми можемо самі налаштовувати і обслуговувати систему, не витрачаючи додаткових грошей з міського бюджету. Ми можемо економити кожен місяць щонайменше по 70 тисяч гривень. Зрозуміло, що їх це не влаштовує», – сказав Олександр Черняхович.

У лютому 2018 року під час виїзного засідання депутатської комісії, на якому був присутній і генеральний директор компанії «BSI-Group» Олександр Безпалюк, домовилися про те, як врегулювати ситуацію: місто сплачує заборгованість за отримані послуги, а компанія передає ключі та паролі. Однак за два місяці підприємець так і не надав документів, на основі яких можна здійснити оплату заборгованості, - зазначає прес-служба.

«Він нам заявив, що з нашого боку є затримка оплати послуг, тому він призупиняє роботу з МІЦом. Проте за два місяці він не надав жодного документу, на основі якого ми могли б здійснити цю проплату. Кожного разу він нам обіцяє, що завтра-післязавтра надасть акти виконаних робіт, але досі нічого не привіз. Востаннє мова йшла про наступний вівторок – 1 травня. Коли матимемо необхідні документи, одразу все сплатимо. Як тільки він передасть місту всі ключі і паролі, ми все налаштуємо і готові нести повну відповідальність за роботу системи «Безпечне місто». А поки, на жаль, відповідальність на ньому», – зауважив радник міського голови.

За словами Олександра Черняховича, процес налагодження доступу до камер може зайняти близько тижня з моменту отримання ключів. Про відновлення нормальної роботи системи «Безпечне місто» обіцяють повідомити додатково.

Нагадаємо, в лютому 2018 через борг у майже 50 тис. грн Житомиру відключили міську систему відеоспостереження.

Як повідомляв Житомир.info, у 2015 році в Житомирі презентували систему відеоспостереження. Восени 2015 року влада Житомира зайнялася пошуком фірм, які встановлять системи відеонагляду у школах. Після реалізації третього етапу системи міського відеоспостереження у Житомирі мало запрацювати 162 камери. У 2016 зазначалося, що завдяки системі міського відеоспостереження правоохоронцям вдалося розкрити 79 злочинів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Безпечне місто відеоспостереження камера  
Матеріали по темі